Dennis & Lilian reizen door Egypte

Aswan * Simeonsklooster * Elefantine-eiland * Lunch bij bootsman Mohammed

Dag 5 – Woensdag 29 oktober 2003:

Om 7:30 uur staan we op om voor het ontbijt nog even de rest van onze was te doen. Het is rond half 9 als we aanschuiven aan het ontbijt. Het uitgebreide buffet biedt veel meer variatie als het ontbijt in het Windsorhotel. We laten het ontbijt dan ook goed smakten. Om 9:30 uur kunnen we aan boord van de felucca die ons naar de overkant van de Nijl brengt.

kameel-rijden.jpg

Daar gaan we per kameel de woestijn in voor een bezoek aan het Simeonsklooster. De gids die ons door rondleidt maakt er een compleet toneelstuk van. Hij krijgt dan ook een leuke fooi uit de fooienpot. We gaan op de kameel weer terug naar de boot. Voordat we aan boord gaan kopen we nog een blouse en een shawl.

simeonsklooster.jpg

Met de felucca zijn we vervolgens naar Elefantine-eiland gezeild, waar we de ruïnes van de oude faraonische stad Soent met de tempel van Chnoem hebben bezichtigd. Daar was ook een Nijlmeter te bezichtigen.

tempel-elefantine.jpg

Na het bezoek aan Elefantine-eiland varen we met de felucca weer terug naar de overkant van de Nijl, waar we in een Nubisch dorpje bij de bootsman thuis een lunch geserveerd krijgen die bestaat uit rijst, kip, bonenschotel, brood en bananen. Natuurlijk krijgen we een flesje Coca Cola om alles mee weg te spoelen.

lunch-mohammed.jpg

Bij terugkomst in het hotel zijn onze bedden versierd met blaadjes en bloemetjes. Ook de handdoeken zijn in schitterende figuren opgevouwen op het bed. In elke kamer zijn de handdoeken weer op een andere manier gevouwen. Dit is nog eens leuk “thuiskomen”.

handdoek.jpg

’s Middags vermaken we ons aan het zwembad waar we kunnen genieten van een mooi uitzicht over de rivier. Voordat we gaan eten lopen we nog even over de markt tegenover het hotel waar we verschillende kruiden kopen, die hier in Nederland nogal duur zijn.

zwembad.jpg

We eten ’s avonds in het hotel. De Egyptische bediening snapt niet helemaal dat we graag eerst onze soep willen eten voordat we onze cheeseburger geserveerd krijgen. En dat terwijl we er nog wel speciaal om gevraagd hebben om eerst de soep te krijgen. Uiteindelijk lukt het toch om eerst de soep te eten en daarna een warme cheeseburger met frietjes te krijgen. Om negen uur gaan we naar bed, want morgen gaat de wekker alweer om 3:00 uur.

[audio:29-okt-03.mp3]

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment