Dennis & Lilian reizen door China

Yangshuo: Ballonvlucht * Slang * Sound & Light

Dag 23 – Zondag 23 september 2007:

Vanmorgen om half zes ging de wekker alweer omdat we vroeg vertrokken voor onze ballonvaart.

ballon-2.jpg

De vlucht was echt SUPER!!!! De karstbergen hulden zich een klein beetje in de nevels waardoor ze iets misterieus kregen.

ballon-1.jpg

Onderweg zagen we veel andere ballonnen. Ook zagen we vrouwen de was doen in de rivier en heel veel andere mooie beelden. De landing ging keurig waarna er allemaal Chineze kindertjes (en een aantal volwassenen) zich om ons heen verzamelden om te kijken. Toen ik begon met het uitdelen van pepermuntjes was het helemaal feest voor de kinderen. De Venco Top-dropjes die daarna volgden konden ze minder waarderen. Venco mag nog wel iets doen aan marketing in China.

landing-kindjes.jpg

Na de ballonvlucht werden we weer keurig naar het hotel gebracht. We hadden ondertussen best zin in een ontbijtje. Bij Kelly’s meldde reisgenoot Paul zich in de “keuken” om de Chinezen te leren hoe ze een goed gevulde omelet konden maken. Een leuke aanvulling op de toch al uitgebreide ontbijtkaart.

paul-ontbijt.jpg

Tussen de middag hebben we slang gegeten. Het was wel grappig maar het smaakte net zoals ander lang gefrituurd eten. We waren maar met z’n drietjes: Norbert, Dennis en ik. Mirjam kon niet mee omdat ze ’s nachts flink ziek was geworden en zelfs naar het ziekenhuis toe moest.

slang-eten.jpg

Vanavond zijn we naar de Sound & Light Show geweest. Eerst wilden we niet gaan omdat we in Luxor/Karnak (Egypte) een slechte ervaring hadden met dit soort shows. Nadat we van andere Nederlanders hadden gehoord dat het echt de moeite waard was zijn we er toch naartoe geweest. En het was de moeite waard! Echt heel mooi. De show is geregiseerd door de regiseur die volgend jaar ook de opening van de Olympische Spelen zal regiseren. Dat belooft veel goeds kunnen we nu al zeggen.

sound-light.jpg

Informatie:
Prijs ballonvlucht: 
ca. 700 Yuan p.p. incl. transfers tussen hotel en opstijg- en landingsplaats.
Ballonmaatschappij: I Flying Balloon Club
Slang eten: 100 Yuan p.p. (incl. 1 drankje)
Kaartjes Sound & Light: 100 – 200 Yuan p.p. incl. transfers naar de show en terug naar het hotel. 

Voor morgen hebben we een privégids geregeld die ons met electrische brom-scooters door de omgeving zal rondleiden. Tussen de middag zal ze in haar eigen huis voor ons een maaltijd koken. We zijn beniewd wat deze tocht ons zal brengen.

2 Comments

 1. Comment by dRob op maandag 24 september 2007 om 12:16 uur

  Het is wel duidelijk waar jullie prioriteiten en gedachten zijn tijdens de landing. Dropjes weggeven en dan aangeven dat Venco iets aan marketing mag gaan doen in China?? Ahum ahum…..

  Ok……dan vallen er donderdag ook geen zakken kokindjes door de brievenbus.

  Veel (ja echt!!) plezier nog daar!

 2. Comment by Mischa op maandag 24 september 2007 om 15:20 uur

  Hee lil!

  Wat een superplaten weer! Gaaf die aalscholver, en wat ongelofeloos mooi die ballonvaart! Ik zit hier alweer te kriebelen! Hier alles goed, wel wat chaotisch af en toe, maar dat houdt de spanning er in ;).

  Greetz,
  mies

Leave a comment