Dennis & Lilian reizen door China

Info: Vissen met aalscholvers

Een van de avondattracties in Yangshuo is het vissen met aalscholvers. Bij de pier kunt u een excursie maken, met de vissers mee. De slanke vogels zijn behendige visvangers. Met lampen wordt de vis naar de oppervlakte gelokt.

 aalscholvervisser-1.jpg

In China werd de aalscholver (Phalacrocorax carbo) al van oudsher getraind voor de visvangst. De slanke zwemvogels krijgen een ring of een strak touwtje om hun nek waardoor ze de opgedoken vis niet kunnen doorslikken en de visser de vangst kan afpakken.

 aalscholvervisser-2.jpg

Deze vorm van vissen vindt ook tegenwoordig nog plaats maar dan wel voornamelijk voor de toeristen.

Tekst: National Geographic reisgids China
Foto’s: Dennis & Lilian

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment