Dennis & Lilian reizen door China

Yangshuo: Aalscholvervissers

Dag 22 – Zaterdag 22 september 2007:

Vanmorgen hebben we een heerlijk Amerikaans Ontbijt genomen in Kelly’s Place schuin tegenover het hotel. Heerlijk!!! Daarna even door het stadje geslenterd en langs de Li-rivier gelopen om alvast even naar de Aalscholvers te kijken.

yangshuo-aalscholver.jpg

Vanmiddag hebben we een boottocht over de Li-rivier gemaakt in de buurt van Xingping. Hier is ook de afbeelding op het 20-Yuan-biljet gemaakt.

20-yuan.jpg

De boottocht langs de Karstbergen was schitterend. Echt heel bijzonder hoe deze heuvels zomaar uit het verder vlakke landschap naar boven komen.

aalscholvers.jpg

Nadat we in een restaurantje hadden gegeten zijn we weer met de boot de rivier op gegaan, ditmaal in het donker om de aalscholvervissers aan het werk te zien. Dit is wel speciaal voor de toeristen want de vogels vangen niet echt veel vis, maar het is wel grappig om ze van bovenaf door het water te zien duiken. Na afloop mochten we voor 10 Yuan met een aalscholver op de foto. Vooruit dan maar, voor deze ene keer toch even de tourist uithangen.

aalscholvers.jpg

Weer terug in het hotel hebben we nog een koud biertje gedronken en zijn we lekker bij tijds in bed gedoken. Morgenochtend gaan we met de hete lucht ballon over de karstbergen. We hebben inmiddels ook weer nieuwe foto’s aan het fotoalbum toegevoegd.

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment