:: 25 juli 12.15 uur Rotorua Nieuw Zeeland

Gisteren de 24ste juli de ‘Tekiri Trek’ gedaan. Dit op advies van de locale mensen van ons hostel. Want deze trip zou ‘TE GEK’ zijn.

Nou ‘Roger’ onze gastheer heeft zijn NZ$ 120 p/p volledig verdient. Een geweldige trip die we iedereen kunnen aanraden. Als je wat wilt zien van de omgeving van Rotorua dan moet je deze ‘Tekiri Trek’ gedaan hebben.
Roger is een liefhebber. Roger houdt van zijn vak en hij weet exact hoe hij mensen moet vermaken.

Op de enige website door mij gevonden (Roger heeft zelf geen website) las ik het volgende:

De kerk in Ohinemutu‘We loved the Tekiri Trek! Roger the owner/guide has now set the standard by which all other guides will be measured. Roger is what made this tour special. You can tell when someone loves their work! He really goes out of his way to make his tour special and stand out. The small size of the group was also great–of course, any more and he would have a heck of a time carrying everyone across the river!’ En hier is geen woord van gelogen.

We hebben de gehele dag dubbel gelegen van het lachen. Wat gaaf !!

Hoe was de dag?

Opstaan, zwembroek en handdoek mee want dat moest stond er in de folder. Lady Knox GeyserBij ons hostel wachten op de 4×4 Jeep. Maar goed Roger kwam niet. Nou ja niet volgens onze klok maar hij was volgens de Maori standaarden op tijd 🙂 Samen met Erik en een kennis van Roger gingen we de trektocht door de ‘wildernis’ maken. Eerst op weg naar Ohinemutu waar we een rondleiding door dit maori dorpje kregen. Daarna op weg naar ‘Wai o Tapu’. Hier zagen we ook de Lady Knox Geiser en veel heel veel verschrikkelijke mooie vulkanische activiteiten. Prachtig. Dit park hebben we kort en krachtig in 40 minuten bezocht en bekeken 🙂

Champagnepool bij Wai-O-Tupu

Champagnepool bij Wai-O-TupuDaarna naar een ‘meertje’ 30 kilometer van Rotorua dicht bij Wai o Tapu. Zwembroek aan en hoppa heerlijk het water in. Ontspanning, Relaxen .. Super !!!
Onze gids Roger neemt je overal naartoe waar juist net niet de vele touristen komen (of het moet net het begin van de tour zijn) maar in de middag is het ‘off-road’ 4×4 fun !
We hebben dus op zich weinig asfalt gezien. Midden in de bush kregen we ‘s middags ‘The best meal we ever had’ in een boshutje 🙂
Van verschillende mooie ‘spots’ naar de Tarawera Falls Dit is super want Roger onze gids die niet de normale weg neemt draagt je !!! over een 10 meter breed beekje. Denk je eens in hoevaak hij dat al niet heeft moeten doen !!!

Tarawera FallsDan tegen een uur of 5 wordt het dan tijd om terug te gaan. De ‘Tekiri Trek’ met Roger is afgelopen. Jammer. Heel veel fun, spanning en sensatie gehad.

Ps. Hou even rekening mee met het feit dat hij 2 geintjes uithaalt: 1 keer stopt hij net voor een ‘bermpaal paaltje’ .. Hij rijdt weg en je schreeuwt: Roger !!! pas op !!! .. hij rijdt over het paaltje heen met zijn auto en je ziet dat ie van rubber is …… niets aan de hand dus maar je hart slaat wel even over .. 🙂

Het 2e geintje .. Hij rijdt langs het meer en ineens kijkt hij achterom om wat te checken maar ja: hij rijdt met zijn auto zo richting het meer.. Ja hij rijdt het meer in!! dus weer: Roger !!! dik lachen als je je dan realiseert dat het water nog geen 20 centimeter diep is en je zit in een 4×4 Off-Road Jeep .. We lagen dubbel …

Okay een verschrikkelijke mooie tocht. Eentje om te onthouden !!!

Daarna ‘s avonds te moe om nog wat anders te doen. Dus daarom nu de website geupdated 🙂

Tsjak!
Dennis

About Dennis