:: 22 juli 2001 17.10 Rotorua Nieuw Zeeland

‘Het rode boek’… Achterstallige informatie. Zinnigheden en onzinnigheden 🙂

Fur SealsOkay het is en was 20 juli 2001 toen we om 06.00 opstonden om naar station ‘Addington’ te gaan. Het treinstation van Christchurch. Vertrek van de trein: op tijd !
Het weer is ‘ruig’, de zee ruw. We hebben genoten van de treintocht en hebben een berg zeehonden ‘(Fur Seals’) gezien. Van Wiapara naar Kaikoura, dan over de Awatere Rivier wat op zich een beetje bijzonder is omdat dit de enige gecombineerde weg en rails brug is (ook wel de ‘dubbeldekker brug’ genoemd) in het netwerk van Tranzrail.

Marlborough SoundsDaarna ‘Lake Grasmere’. Hier wordt al het zout wat uit Nieuw Zeeland komt gewonnen uit de zee. Afhankelijk van de zomer wordt hier meer dan 100.000 ton zout per jaar gewonnen.

Dan door naar de Marlborough omgeving. DIt gebied heeft de meeste zon-uren per jaar van Nieuw Zeeland. Ook verschrikkelijke goede maar niet door mij geproefde wijnen zouden ze hier moeten fabriceren (is mij verteld). 🙂

De haven van PictonDan na 347 kilometer 21 tunnels en 175 bruggen en maar 5 minuten vertraging zijn we en komen we aan in Picton. Door naar de veerboot (onze bagage gaat automatisch door) inchecken en nog geen 5 minuten later kunnen we de veerboot al op. Dan een uur varen door de baai van Picton (erg mooi). Erik ging de film ‘The Mexican’ kijken. Toen we na een uur eindelijk ‘The Cook Strait’ in kwamen kregen we hoge golven. Zeer hoge golven. Niet leuk.. Mijn gevoel gaf me aan dat een beroep als marinier of anders voor de pessimisten onder ons: matroos niets voor me is. Bijna zeeziek!. Na 2 uur kwam Erik een beetje lijkbleek terug. Ook hij had iets meer als ik last van deze ruige zee.

Op tijd komen we aan in Wellington en nu wachten we onder het genot van een Espresso op de trein die ons naar Hamilton brengt.

De rest hebben jullie inmiddels kunnen lezen.

22 juli
Deze is zonder paraplu maar wel errug lekker ;o)Er is een dag voorbij gegaan en we hebben vanacht lekker geslapen. Een niet zo’n best ontbijt gehad en naar de receptie gegaan om wat trips te boeken. Helaas kunnen we jullie nu al mededelen dat we NIET naar White Island gaan. Waarom niet? Nou het lullige is dat nu in deze mooie winter de mensen van de toko waar we deze trip wilden boeken het wel een goed idee vonden om de helicopter een grote Een screenshot uit de film Exit Woundsonderhoudsbeurt te geven en geen business aannemen tot Augustus. Wij pech.
Alternatief? Jawel maar om dan $650 te betalen PP … nee dan geef ik dat geld beter uit aan een lekkere coctail met paraplu als we in het zonnige Hawaii zitten “-)

Gisteren hebben we de film ‘Exit Wounds’ met Steven Segal gezien in de Hoyts Cinema. Toppertje !

De zwavelbekkens Een heetweterbron Pre European Village

Vandaag? Vandaag een berg gedaan en gezien.
Maori MeetinghouseMet een shuttlebus eerst ‘‘Whakarewarewa’ (The Thermal Village) bezocht. Pohutu GeyserLeuk maar de wandelpaden zijn zeer slecht aangegeven. Helaas heb je hier niet al te goed zicht op de ‘Pohutu Geiser’ dus deze hebben we wat beter bekeken toen we naar het ‘Whakarewarewa Thermal reserve’ zijn gegaan. (dit zit min of meer op de hoek van het ‘dorp’). (ja wel 2 keer entree betalen).

Rotorua Museum

Toen we na een uur genoeg geisers, mudpools en andere thermische activiteiten gezien hadden besloten we naar het Museum (???? jawel cultuur !!!) van Rotorua te gaan. Hier hebben we een interessante 15 minuten videofilm bekeken waar we de grote eruptie van ‘Mt. Tarawera zagen. Toen werden hier ook de witte en roze terrassen vernietigd. Ook wel het 8ste wereldwonder zover onze informatie rijkt.

De grote eruptie van Mount Tarawera op 10 juni 1886

Dat was onze dag van vandaag. (tot zover) en morgen? Waitomo Caves !!
Tune in for another episode of ‘Dennis & Erik Around the World.
Our website is not sponsored by anyone. Enquiries can be done by writing an e-mail to blah blah blah 🙂

Tjsak!
Dennis & Erik

About Dennis