:: 17 juli 16.20 Queenstown Nieuw Zeeland

Gisteren en vandaag veel gedaan dus veel te vertellen dus verder geen gezeur .. Hier gaan we 🙂

de vaten wijn in Gibbston ValleyDe 16e stond er voor ons ‘Cultuur’ op het programma of je het nu wil geloven of niet. Met een engelse dubbeldekker een tour gemaakt door de omgeving van Queenstown / Arrowtown De Chauffeur vertelde ons vele dingen en die waren ook nog eens interessant 🙂 Over de Remarkables (de bergen waar geskied wordt) het meer (water is bijna drinkbaar (98% puur water)) en is op sommige plaatsen zeer diep. We reden langs de beroemde A.J. Hackett bungy jump spot maar daar was op dat moment weinig te beleven. Dus doorgereden naar een ‘wijnerij’ in dit geval de ‘Gibbston Valley’ Leuk om te zien maar geen tijd om daar een goed glas wijn te drinken.

ArrowtownDaarna retour naar de bungy jump (de Kawarau Suspension Bridge). Erik zegt dat deze jump voor ‘sissies’ is omdat deze maar 43 meter hoog is 🙂 Daar heb ik een paar opnames gemaakt om alvast te oefenen voor de jump van Erik morgen (vandaag dus) vanaf de Nevis Highwire (134 meter hoog).

Na de bungy door naar Arrowtown een vroegere goudmijn nederzetting. Daar hebben we ook de Chinese Nederzetting bekeken die in de jaren 80 gerestaureerd is. Na een uur in dit dorp geweest te zijn terug naar Queenstown, terug naar ons hostel.

Gisteravond was ook het einde van ‘Big Brother’ die we hier kunnen volgen (de Australische Big Brother). De gehele TV kamer vol met mensen en tijdens een commercial break komt er een Japanner naar binnen gelopen: ‘Excuse Me’ (hij schrok zelf van zijn harde stem)… en hij zegt ..: ‘Wil iemand die hier is misschien een videofilm kijken’ ?? Iedereen kijkt hem verbaast aan en zegt: ‘NO’ .. Ohh zegt de japanner en loopt de kamer (met wel 25 man) uit … 2 tellen later ligt de gehele kamer dubbel .. Iemand zegt .. Laat iemand hem even uitleggen wat we aan het kijken zijn .. Errug lachen ..

Vandaag 17 juli 2001

Erik lag gisteravond al zeer vroeg in bed. Tuurlijk want hij moest vandaag springen. Dus zijn Big Adrenaline Day … om 04.00 AM was hij wakker en voor half negen uit zijn bed. Even ontbijten en dan onzelf inchecken bij de Bungy Jump center. Ik kreeg als toeschouwer NS2 op mijn hand geschreven en Erik NJ2. Respectievelijk: Nevis Spectator (toeschouwer) en Nevis Jumper (springer). Met 20 man in een klein busje en op weg naar de Nevis rivier. De tocht opzichzelf is al redelijk spectaculair want de weg naar de springplek was zeer stijl.

Erik met zijn 85 kilo werd een harnas aangemeten. Via de Cable Car naar de Jump Pod. Zwaarste gewicht eerst. Erik is nummer 3 van de gehele lijst. Dat betekent dat hij dus als 3e springer naar beneden jumpt hangend aan een dun latex elastiekje.

hier klikken om de foto in het groot te zien!Ikzelf stond lekker veilig op de uitkijkpost waar ik foto’s en video-opnamen heb gemaakt van zowel Erik als wat andere mensen.
Erik werd nadat hij aangekomen was op de Jump Pod in een bank neergezet waar hij lekker relaxed kon zitten. Hier kon hij door doorzichtig glas naar beneden kijken (hoe relaxed ….. ) Hier werden de veiligheidsbanden om zijn voeten gedaan en werd hem uitgelegd hoe hij moest springen.

Erik mocht springen. Langzaam naar voren schuivelen en lachen naar de camera voor een foto. Dan 3 – 2 …. Erik sprong van het platform. 8 seconden vrije val en dan 15 meter boven de Nevis Rivier weer teruggetrokken worden door het elastische koord. 2 nee 3 keer op en neer en dan weer omhoog getrokken worden. Na precies 2 minuten was alles voorbij.

Erik vond het geweldig!!! ‘Een Makkie’ .. Een geweldige ervaring een T-shirt en 3 foto’s rijker gingen we weer terug naar Queenstown.

Een Een uur later genoten Erik en ik van de Shotover Jet. 360 graden draaien (en dus erg nat worden) en vlak langs de Canyons vliegen met de boot. (Wij hadden mazzel en geluk want we zaten direct naast de Chauffeur / Coureur). We hebben ook voor de Shotover Jet gekozen (toch wel) omdat we gewoon van 2 walletjes willen eten :-).

Morgen de andere Jet-Boat tocht waar we al eerder over schreven en dan .. de volgende dag om 08.00 van Queenstown terug naar Christchurch. (via Mt. Cook).

We hebben vandaag een adrenaline volle dag gehad en genieten nu nog na. Met een beetje mazzel zal hier de actiefoto van Erik door Lilian hier geplaatst worden want deze konden we gratis scannen en versturen via E-mail. (wat we dan ook gedaan hebben).

Groetjes
Dennis & Erik.

About Dennis