:: 14 juli 14.15 Queenstown Nieuw Zeeland

De trip tot nu toe heeft ons gebracht van: Australie, Melbourne, Sydney, Bayron Bay naar Nieuw Zeeland: Auckland, Kaikoura, Christchurch, Franz Josef en nu dan Queenstown. 4 fotorolletjes zijn inmiddels volgeschoten en jawel: vandaag laten ontwikkelen. Naast het normale ontwikkelen op ‘glossy paper’ heb ik ook de foto’s op CD laten zetten (kan dat? ja dat kan :-)). Voor gebruik later in m’n website.

Milford SoundsIk lees met groot plezier de reacties van mensen die deze website veelal dagelijks lezen. Heerlijk om tips te ontvangen en gewoon de groetjes te krijgen. Thanks.

Iemand nog tips voor ons hoe : 2 weken rondom Los Angeles — San Francisco (Grand Canyon etc) te trekken? wat is het beste? etc etc. E-mail me ! Thanks !

Zo las ik van iemand om naar Milford Sounds te gaan. Echt mooi die fjorden. Maar een trip van plus minus 12 uur . En dan omgeven door bussen vol met Japanners .. Neuh. Dank je. 🙂 Daarvoor zijn we nog echt te jong …
Erik wil wel gaan Bungy Jumpen. The Nevis Bungy.Omdat we gelimiteerd zijn in tijd (onze overnachtingen, bus en treinreizen zijn al geplanned) hebben we wat minder bewegingsvrijheid wat we kunnen doen. (wellicht voor een 2e bezoek?). Dus kiezen we weloverwogen wat we willen doen.

Zo heb ik inmiddels besloten NIET te gaan Bungy Jumpen. Gewoonweg om mijn rug niet te forceren. Ik heb al jaren geen last meer van mijn rug en wil dat graag zo houden. Een eventuele ‘klap’ van het elastische koord die door het lichaam vliegt: daar heb ik geen zin in. Dan geef ik mijn geld liever uit aan een vluchttocht boven White Island waar we nog naartoe gaan (Rotorua). Erik wil de Nevis Bungy gaan doen. Dus daar zullen dan wel beelden en foto’s van gemaakt worden .. 🙂

Lake Wakatipu

Daarnaast hebben we gekeken welke Shotover Jet tour we het beste kunnen doen. De welbekende Shotover Jet heeft de naam en de ‘bezoekers’ maar je moet eerst een eind rijden naar de Shotover Canyons voordat je 25 minuten kunt racen over het water en tussen de bergen. Onze voorkeur gaat uit naar de Kawarau Jet waar we voor hetzelfde geld een uur lang racen over het Wakatipu Meer en dan via de Shotover & Kawarau Rivieren terugkeren. Dat is toch veel meer fun of niet? Dus wij gaan nog wel wat leuke dingen hier doen. Echter: het is zo commercieel als de pest hier en de prijzen zijn echt geen grapje.

Kawarau Jet Lake Wakatipu

The LugeThe GondolaVandaag met de Gondola naar boven gegaan in Queenstown en natuurlijk daar ook even de ‘Luge’ gedaan. Lachen ..

Daarna lekker even in het Hard Rock Cafe van Queenstown wat gedronken en de foto’s bekeken. Een heerlijk zonnig dagje vandaag.

Morgen gaan we naar het hostel van Queenstown (YHA) en hoop ik de camera terug te krijgen ‘s avonds.
Vanavond gaan we vanuit onze hotelkamer met uitzicht op het meer van 2 kanten !!! (Hoek-kamer) genieten van vuurwerk en muziek.
(op de foto van het Thomas Hotel is onze kamer de meest rechtse, 2e rij vanaf boven gezien (2e verdieping)
Klik hier om de foto te vergrotenWant er is naast ons hotel een podium gebouwd. Dus we kunnen onze lol op vanavond 😉

En nu? Een optocht door de straten van Queenstown .. YEAHHHH !!!! .. VUUR !!! (ohh luchtballon stuff) . tsja.. reclame optocht kun je het eerder noemen 🙂 maar wel leuk om te zien

Groetjes Dennis

About Dennis