:: 12 juli 22.00 Franz Josef Nieuw Zeeland

Vandaag vroeg opgestaan want we hebben de Franz Josef Glacier Walk geboekt. Een gehele dag trip. Vertrekt om 09.00 en is dezelfde als de halve dag trip totdat je de ‘terminal face’ van de gletcher bereikt. Daarna vervolgen wij de gletcher voor een paar kilometer (gedurende 5 uur !!). We hebben dan vandaag ook wel veel meegemaakt:

De franz Josef Shuffle: de looppas waarin je bijv. een trap van ijs op of af moet gaan. We zijn door zeer smalle en nauwe gangen van ijs gelopen waarbij het niet mogelijk was en is om normaal te lopen. De enige wijze was om de ‘egyptian walk’ (Walk like an Egyptian, Bangles (muziekgroep). te doen.

Tsja wat maak je dan nog meer mee: je zit met de gids te kletsen of er wel eens mensen in een ijsspleet naar beneden vallen. En als geintje zei hij: och 3 a 4 keer per dag… Niet wetende dat nog geen 10 minuten later iemand daadwerkelijk in een spleet donderde.

Yep: een meisje gleed uit of plaatste haar stap verkeerd: en viel voorover een 5 a 6 meter diepe spleet in… Gelukkig niets gebroken wel een zeer hoofd en afgevoerd met de helicopter naar het ziekenhuis (tsja, dat is wat anders dan uit het raam springen van het Hilton Hotel like Brood .. ).
Nadat we dit hadden meegemaakt (yep papparazi foto’s zijn gemaakt), vervolgden wij zonder enige verdere problemen onze weg en hebben verschrikkelijk genoten.
Lunch bovenop de gletcher, groepsfoto’s gemaakt.

Zo rond 17.00 waren we weer terug. Zeer moe en voldaan. (b.t.w. erg zweten daar boven op die gletcher..)
Uitspraak van de dag door Erik: So much ice and no Coke ..

We schreven in Sydney: The climb of our lives op de Sydney Harbour Bridge: nou vergeleken met de gletcher tocht stelt die brug echt geen donder voor. Dit was echt TOP! en een must voor iedereen die door Nieuw Zeeland trekt (bij voorkeur in de winter).
Morgen op weg naar Queenstown. Daarna melden we ons weer!

Vele groetjes van Dennis & Erik.

About Dennis