:: 9 juli 2001 Christchurch, Nieuw Zeeland, een internet cafe om 14.05

Christchurch ArtsCenterOkay, iedereen weet het zolangzamerhand: e-mail en internet gaat in Nieuw Zeeland niet zoals we in Australie gewend waren. Maar goed is het is dus erg behelpen met zowel webloggen alsmede e-mail.

Vandaag vroeg uit ons nest. De stad in. Een telefoonzaak (Vodafone) gevonden maar niets voor Motorola de telefoon van Erik. Wel een adres gekregen voor een reparatiecenter van GSM telefoons maar ook hier konden ze niets voor ons doen. Wel even gekeken met een andere batterij die ze er toevallig hadden liggen maar nope. De telefoon doet het niet meer. Wel een beetje vaag allemaal 2 electronische apparaten die tegelijkertijd het niet meer doen ..

Het stadhuis van ChristchurchChristchurch ziet er erg engels uit, vele kerken en wat al niet meer. Op cultuur gebied zien wij verschrikkelijk veel (van de buitenkant) want zoals erik het zegt: het is geen ‘pasen’ maar ook geen kerstmis :”-). Dus een kerk van binnen zien; dat doen we niet. (Waarom naar binnen gaan waar het: koud, donker, vochtig is terwijl buiten het zonnetje heerlijk schijnt?

Morgenvroeg vroeg opstaan want om 08.04 komt er een bus voor het jeugdherberg die ons gewoon heel makkelijk naar het station brengt vanwaar we met de TranzAlpine trein naar Greymouth gaan. Deze treintrip wordt als een van de mooiste reizen ter wereld beschouwd (hoezo zijn wij cultuurbarbaren? Dit is toch cultuur of niet? :”-) ). Dus daar gaan we van genieten. Vooral in deze periode van het jaar (met zon, sneeuw etc.) is het een verschrikkelijke mooie treintrip van een paar uur.

Christchurch CollegeZoals jullie hebben kunnen zien van Kaikoura: de foto die Lilian heeft geplaatst in de weblog komt van de ‘Lookout’ in Kaikoura. Hier zijn we geweest door ernaar toe te lopen via de Dempsey Track een zeer steil klein landweggetje die naar boven loopt. Wij hadden deze lookout niet gezien als we de Lonely Planet niet bij ons hadden gehad. Wat ik hiermee wil zeggen is simpel: neem een Lonely Planet mee op vakantie. Dat is de Bijbel om mee op reis te nemen. (Wel zo slim zijn om dan dan juiste Lonely Planet mee te nemen van het land waar je op dat moment bevind, aldus Erik).

Christchurch CathedralVandaag gaan we lekker genieten van de stad en de historische gebouwen, bruggen en kerken (van de buitenkant). Wellicht pas weer een weblog vanuit Queenstown, want Frans Josef (waar we de Frans Josef Glacier gaan ‘beklimmen’) (Glacier=Gletcher) is een zeer klein plaatsje in de middle of nowhere.

Groetjes Dennis & Erik

About Dennis