7 juli 16.30 Kaikoura Nieuw Zeeland — 7 juli 06.30 NL tijd

Kaikoura, een plaatsje aan the Stille Oceaan, ons uitgangspunt om walvissen te gaan kijken.Gisteravond zijn we om 18.00 naar bed gegaan, zo moe waren we. Vanochtend om 09.00 wakker en heerlijk van de omgeving genoten door naar het dorp te wandelen en daar te ontbijten.

Maar zoals ik gisteren al schreef: ik had nog meer te vertellen,

Auckland .. Dat was voor ons; Queensstreet en dat was het dan wel. Auckland trok ons niet zozeer aan. Alles was toch wat minder dan de vorige plaatsten in Australie die we gezocht hebben. Of wellicht is dit toch wat ‘gewenning’ van een nieuw land en andere mensen. Ons YHA (hostel) in Auckland was ok, maar ook niet meer. Faciliteiten toch wat minder dan in Australie (We zijn verwend).

Zoals je hebt kunnen lezen hebben we een ‘Best Pass’ gekocht wat ons de mogelijkheid geeft om met de trein, bus en veerboot te reizen. En we kunnen wel zeggen: PERFECT. Zeer goed geregeld allemaal. 2000 punten hebben we in totaal en per trip moet je een aantal punten inleveren totdat je niet meer kunt reizen.

Terwijl ik dit op zat te schrijven zaten we in ‘The Northerner‘ bij het plaatsje ‘tampiri’ Heerlijk om plaatsnamen in je GSM te zien i.p.v. kengetallen. Weet je meteen waar je zit. Een pluim voor Nieuw Zeeland and Australie. Daar kunnen ze in Nederland nog wat van leren 🙂

Wellington is de hoofdstad van Nieuw ZeelandWellington, de hoofdstad van Nieuw Zeeland is voor ons de overstap plaats
van trein naar veerboot. Bagage inchecken in Wellington om deze pas weer terug te zien in Kaikoura (perfect geregeld weer).

Tijdens onze treintrips reizen we 2 keer in het donker, zoals ook eergisteren. Je ziet dan niet veel. Maar goed de laatste paar uur van Picton naar Kaikoura maakte het helemaal goed moet ik zeggen.

Gisteren waren we alletwee een beetje van slag. Ik mijn digipas kapot voor bankzaken maar nog wat slimmer de 3-bands Motorola GSM telefoon van Erik naar de haaien. Deze doet het helemaal niet meer, terwijl mijn pas misschien een lege batterij is (die ik hier niet kan vervangen helaas).
Maar goed, voor zowel telefoon als digipass zullen we in Christchurch wat proberen te regelen. Wellicht dat de telefoon van Erik alleen een nieuwe batterij moet hebben en dat deze kapot is. Anders is het probleem groter en kunnen we pas in Nederland gebruik maken van de ‘verzekering’ die erop zit.

Kaikoura is dus de plaats om walvissen te gaan bekijken!

Okay back to big smiling again want vandaag was het onze dag om walvissen te zien. ‘s morgens wat regen maar ‘s middags klaarde het op. Om 12.45 inchecken en een videofilm bekijken. Dan met de bus naar de boot om in South Bay (van Kaikoura) afgezet te worden. Instappen en scheuren met de
boot om het openwater op te zoeken.

WAUW, een walvis!Al gauw was 1 walvis gevonden. Echter: deze was al geruime tijd boven water en dook binnen een minuut weer onder. Dan maar verder zoeken. En ja hoor een kwartier later: een 2e walvis gespot. Deze was beter te zien en ook wat langer. Erik met de fotocamera in de hand en ik met de digitale camera opnames maken. WAUW !! 🙂

Daarna vliegen met de boot (erg harde klappen op het water maken) naar zeer veel dolfijnen. en dan ook nog een hele school dolfijnen, TOP!!!Ik geloof dat het er wel meer dan 100 waren. Zeer gaaf en leuk om te zien hoe ze langs de boeg van het schip meezwemmen. Daarna kwam ‘klapper’ ook nog langs want 1 dolfijn vloog door het water en sloeg keihard met zijn staart op het water. Toppie!.

Al met al zeer geslaagd hier in Kaikoura. Neemt niet weg dat de trip zelf niet goedkoop is NZ Dollar 95 voor 1 persoon voor een trip van 3 uur. Maar zoals eerder geschreven: als je het niet had gedaan had je het niet gezien en dit was toch weer een super ervaring. Erik zei tegen me: heel wat interessanter dan de brug beklimmen in Sydney 😉

Cya!
Dennis & Erik

About Dennis