21.30 uur Auckland NZ 3 juli — 11.30 NL tijd

Vandaag heerlijk uitgeslapen. Wellicht gelukkig had ik mijn GSM niet op de juiste tijd staan. I.p.v. 9 uur was het dus 11 uur dat we uit onze bedjes kropen.

Een overzichtje van alle plaatsen uit ons reisschema voor Nieuw Zeeland. Klik hier om de kaart te vergroten.Opstaan dus en naar de ‘Travel Desk’ van ons hostel.
De 2 vrouwen achter de balie begrepen precies wat we wilden, maar omdat we wellicht wat te flexibel waren m.b.t. de tijden vonden ze het beter als we het boekwerk papier wat we bij ons hadden wat makkelijker opschreven zodat de data dat we in een jeugdherberg willen overnachten duidelijk waren voor hen. Omdat ik, ondanks uitstekend zoekwerk van Lilian niet helemaal zeker was van ons schema zijn we dus aan de hand van tijdschema’s en tabellen alles nog een keer gaan nalopen. Ja we hebben wat geschoven met wat data (morgen meer) maar in ieder geval vertrekken we 5 juli hier ‘s avonds omdat we dan 1 dag meer hebben in Kaikura om daar de walvissen (vingers gekruist) te zien. Dat kan trouwens makkelijk de 5e vertrekken want Auckland valt me echt vies tegen in vergelijk met Sydney, Melbourne en Byron Bay.

Alles is nu als het goed is voor ons geboekt en morgen kunnen we dus alles bekijken (en betalen). En dan ook de eerste treinreis bevestigen. Eens kijken hoe dat gaat (want dan moeten we bellen) .. 🙂

Vandaag dus Auckland bekeken. Zowel met de benenwagen als met de ‘Linkbus’ die door Auckland rijdt en maar NZ$ 1,00 kost voor de trip. Op deze manier hebben we dus het treinstation ‘gevonden’ en door Auckland gereden voor een dikke 50 minuten zoniet een uur. Erg heuvelachtig trouwens 🙂

We moeten morgen ook maar eens navragen wat de snelste manier is naar het station te komen, want de link bus komt niet langs ons hostel.

Nadat we de stad bezichtigd hadden door naar ‘Wendy’s’ het favouriete restaurant(je) van Erik uit zijn eerdere Amerikaanse avonturen. Hier hebben we dan ook gegeten. En van Wendy’s door naar het Imax theater waar we de film: The Mummy Returns hebben gezien. Ik had deze film al een keer gezien maar nu drong deze film meer door bij mij :-))

Nu zijn we weer terug in ons hostel waar we weer wat dingetjes gaan doen. Een kaartje schrijven bijvoorbeeld 🙂 of bekijken wat voor leuks we gaan doen onderweg. 🙂 Maar goed dat merken jullie vanzelf allemaal wel.

Voor nu stoppen we ermee

Cya!
Dennis & Erik

About Dennis