:: 1 juli 11.00 Sydney Aus tijd — 03.00 uur NL. tijd

Na een zeer lange rit met de bus en trein gisteren (de wonderschone route hebben jullie al via Lilian kunnen zien) zijn we weer aangekomen in Sydney. Vanavond iets voor 9 uur zullen we dan vertrekken naar Melbourne, waar we om 07.00 aankomen 2 juli. ‘s middags zullen we dan afreizen naar Auckland.

Minder goed nieuws: Queenstown in Nieuw Zeeland had geen twin room meer voor ons zoals ze dat aanbieden op de website. maar nog wel een andere twinroom met zicht op het meer. Ook niet slecht, maar natuurlijk wel duurder. Toch maar genomen want we willen gewoon die leuke activiteiten (zie info van Lilian hieronder) toch wel erg graag doen.

Ons indruk van Australie:

Australie is en was een gigantisch Backpack leerproces voor ons geweest. Als 2 nuchtere hollandse jongens in het vliegtuig gestapt op schiphol en uitgestapt in Melbourne. Door veel te kijken, door gewoon dingen uit te zoeken hele leuke dingen gedaan en meegemaakt. Onze derde week in Australie is echt helemaal top geweest door gewoon af te reizen naar Byron Bay en daar vele mensen te ontmoeten en te spreken. We hebben bijv. 14 uur naast iemand uit Byron Bay gezeten gisteren in de bus en trein en die, iets oudere vrouw praatte de gehele trip door over van alles en nog wat (best wel interessant soms).

We hebben Australie lang niet helemaal gezien want daar is zelfs 1 jaar te kort voor. Ook geld speelt hierbij een rol want grote afstanden overbruggen kost nu eenmaal veel geld en wij prefereren een treinreis boven een busreis. Dus voor ons geen Ayers Rock, Great Barrier reef (PADI heb je dan nodig en dat kost al een paar weken om te halen).

We hadden dus veel meer kunnen zien: maar we zijn hier om te relaxen om te genieten en niet om ons zelf op te naaien om zo snel mogelijk van A naar B te komen om dat ene plekje te zien waar iedereen over spreekt.

Nieuw Zeeland was en is ons doel om veel activiteiten te doen en het geld wat we hier uitgespaard (???) hebben 🙂 besteden we daar.

Is Australie wat jullie van Australie verwacht hadden?

Ene kant: Nee, andere kant Ja.

Melbourne en Sydney zijn dermate grote steden met zoveel culturen zodat het net lijkt alsof je bijv. in Amsterdam loopt (alleen vele malen schoner!). Wij kregen pas het gevoel in Australie te zijn toen we van ons jeugdherberg naar ‘The Opera House’ liepen en deze dan ook daadwerkelijk zagen en daar de trap op liepen. Dat was ons ultieme Australie gevoel 🙂
Nouja … op het strand liggen in Byron Bay hielp natuurlijk ook erg mee.

De eerste 3 weken zitten erop. Next stop: Nieuw Zeeland

About Dennis