:: 28 juni 9.40 Byron Bay Aus. tijd — 01.40 NL tijd

Vandaag m’n eigen site even weer bekeken ivm statistieken en sms berichtjes en ik zie dat een mede weblogger over m’n site verteld. Leuk. Yep absoluut geen Ramon. Want wat hij doet is echt uniek. Ik verhaal gewoon over mijn ervaringen als beginnende backpacker die dingen meemaakt en waar ik andere mensen van wil laten meegenieten. Wellicht dat er mensen zullen zijn die hier dingen tegenkomen waarvan ze zeggen: hey dat heb ik ook gedaan. Of hey .. dat lijkt mij ook wel interessant 😉

Maar goed, leuk dus om ergens anders opgemerkt te worden.

Bayron Bay LighthouseEn wat hebben we gisteren gedaan?

Gisteren een wandeling gemaakt naar de vuurtoren van Byron Bay. Over het strand, vele trappen, stijle paden. Terwijl we liepen: overzicht op de zee en de omgeving. Heerlijk en mooi om te zien. En jawel hoor waar je over leest zie je dan eindelijk: Dolfijnen. niet 1 niet 2 maar wel 10 of zelfs nog meer. Verder doorlopen naar de vuurtoren; vele mensen met verrekijkers. Op zoek naar …. Walvissen. Het is weer de tijd van het jaar dat vele walvissen de grote trektocht maken langs de kust van Byron Bay (Walvissen en Dolfijnen zien is trouwens en wordt trouwens een steeds grotere attractie waarin miljoenen omgaan, dus de druk op Japan wordt steeds groter om die beesten met rust te laten (lezen we in de krant).

het uitzicht vanaf de vuurtoren

Hebben wij walvissen gezien? Ja en nee eigenlijk: we hebben 2 tot 3 keer een grote fontijn met water omhoog zien komen en dat was het eigenlijk wel 😉

een walvis voor de kustGisteravond dan de juiste fles wijn gehad: Kelly’s Promise Cabernet Merlot van de beroemde (kuch kuch) Andrew Garret Wijngaarden. Ken je deze niet? Gebruik dan de link om meer info te krijgen “;-)

Ontmoeten en spreken we nog andere mensen?

Backpacken is een verhaal apart. Het is zo vind ik het: een leerproces. Onze eerste week in Melbourne was zeer rustig tot saai eigenlijk als je het nu achteraf bekijkt hier in Byron Bay. Weinig tot helemaal geen geklets met andere mensen in de jeugdherberg. Ja op de trips die we deden wel leuk kletsen maar dan ben je niet echt met allemaal backpackers bij elkaar.

Sydney was al wat beter: grotere jeugdherberg vele verschillende nationaliteiten en leuke activiteiten en een goede bar (herinner de Scubar) waardoor je met meerdere mensen in contact kwam en ook daarmee sprak. Hier kwamen we ook Yara, een nederlands meisje van 17 tegen.

Nu aangekomen in Byron Bay en vooral deze YHA kom je alleen maar backpackers tegen. Direct de eerste avond al een BBQ wat de uitgelezen mogelijkheid is om andere mensen tegen te komen en daarmee ook te spreken. Hier kwamen we… juist Yara weer tegen en hebben een dag met haar opgetrokken om zo iets van Byron Bay te zien. met de BBQ met engelsen gesproken en natuurlijk alles gevraagd over hun ervaringen en ook met hun naar de bar gegaan. Yara leerde weer 2 engelse meiden kennen en zo binnen 1 dag: met 5 man naar de vuurtoren. Erg tof om dat mee te maken en om zo met andere mensen te kletsen. En yep met deze 2 meiden 2 flessen van bovenstaande wijn gedronken 🙂

Het leuke van het ontmoeten van andere mensen is dat iedereen zijn eigen plan heeft, onderweg vrienden maakt en elkaar later eens toevallig tegenkomt en indien het nodig is elkaar weer uit de brand helpt. Vele backpackers reizen en werken voor een jaar in Australie. Werken om zo weer verder te kunnen trekken .. Wat dat betreft: wij zijn hier veel korter. Kunnen minder van het land zien, maar doen dus wel de dingen die we leuk vinden.

Dit een hele leerzame ervaring. En uniek om mee te maken.

Wat we vandaag gaan doen? Geen idee lekker genieten (en dat lukt wel) al is het wat minder weer dan gisteren (meer bewolking).

Groeten uit Byron Bay!

Dennis

About Dennis