:: 23 juni 19.35 Sydney Aus. Tijd — 11.35 NL. Tijd

Heerlijk. Ik zit nu op het dak wat in het klad te schrijven (bij het zwembad en sauna op de 9e verdieping) van het jeugdherberg.
Vanmorgen bij het opstaan enorme spierpijn wat nu nog steeds heerlijk (not) in mijn benen zit. Heerlijk een engels ontbijtje gehad vanochtend en daarna even internet opgegaan voor wat mail (voorgevoel). En jawel hoor een mailtje van m’n e-mail provider met het verzoek terstond de rekening van APRIL ! te betalen. (Andre???). Dus tjsa ik even vloeken en een mailtje naar wat mensen gestuurd om dit probleempje op te lossen (wel effe betalingsbewijs faxen jongens), want anders zit Dennis zonder Internet account en dan tsja… ben ik niet meer bereikbaar .. En dat zou zonde zijn. Maar goed ik ga ervanuit dat het opgelost wordt.

Erik heeft net opgezocht hoe we naar Bondi Beach moeten gaan (elke 10 minuten gaat er een trein, en dan bij Bondi Junction met de bus verder naar de Beach.

Vandaag eigenlijk niet zoveel gedaan. Locale markt was er en we zijn daarover gelopen. Maar eigenlijk vond ik de inactiviteit van vandaag wel goed (ivm mijn oude spieren 🙂 Tsja conditie is 0.0 dus dan krijg je dat merk ik …

Vandaag wel lang bezig geweest om een route te verzinnen, of nog beter te bedenken voor Nieuw Zeeland en ik denk dat het me aardig gelukt is.

Maar goed: dan zijn we er nog niet en moeten we nog wat andere dingen proberen uit te vissen (bus, trein, tijden, kosten, overnachtingen). Maar we zijn nu goed op weg.

Hier een ‘voorlopige’ route

Auckland (4 dagen)
Auckland naar Wellington [1 overnachting, met de trein?]
Wellington oversteken met boot naar Picton verder met de trein naar Christchurch [5 dagen]
Christchurch naar Greymouth met de TranszAlpine trein (iets wat je gedaan moet hebben ivm het uitzicht) [1 dag]
Dan zijn hier wat opties: van Greymouth min of meer via Nelson naar Queenstown, maar zelf denken we met de
bus terug naar Christchurch om dan de bus te pakken naar Queenstown [5 dagen]
Nog beter is van Greymouth door te reizen langs de kust naar Sint Joseph (overnachting) en dan naar Queenstown (Tsja je wil wat zien van het land en zeg nou zelf: Je gaat voor kwaliteit toch? En dubbele stukken wil je zo veel mogelijk vermijden.
Dan van Queenstown weer terug naar Christchurch [1 dag] om vandaaruit weer
terug te gaan naar Wellington door naar Hamilton naar Rotorua waar we verblijven [ ong. 6 dagen ]
En dan weer terug naar Auckland
Totaal ongeveer 24 dagen wat flexibel gehouden is omdat we ongeveer 25 volle dagen hebben.

About Dennis