:: 20 juni & 21 juni 19.00 Sydney Aus. Tijd 11.0 NL. Tijd

Gisteravond hebben we het rustig aan gedaan en alleen cola gedronken, want .. ja de klap van het bier drinken kwam toch redelijk aan. Zo rond een uur of 12 gaan pitten en rond een uur of half 10 eruit. Vandaag alles voor volgende week rondmaken, want uiteindelijk moeten wij eens weer vertrekken uit Sydney en Austalie verder zien. Op weg naar Brisbane schreef ik, maar helaas pindakaas dat gaat niet door.

Byron Bay is het meest oostelijke puntje van AustraliëWe wilden eerst de XPT trein reserveren en daarna het jeugdherberg in Brisbane boeken maar een voorgevoel zei me dit niet te doen. Dus op naar de balie van ons jeugdherberg en vragen of het jeugdherberg in Brisbane geboekt kon worden voor ons. Het meisje achter de balie: Sorry guys but Brisbane is full… Oeps.. Dus toen was het .. ja .. zeg het maar. Ik had de Lonely planet doorgekeken en had Byron Bay gezien. En Byron Bay weer had ik gezien in het Yorin programma Arrivals. Dus dat leek ons een goed alternatief,.

Nu had ik hier mijn reisschema willen neertikken maar die heb ik vergeten mee te nemen naar het internetcafe, dus dat komt morgen of overmorgen wel 🙂 In ieder geval hebben we een interessante treintrip geboekt van Sydney naar Byron Bay (ook stukje bus) en van Byron Bay naar Sydney terug (we keren naar dit fantastische jeugdherberg terug) voor 1 nacht vanwaar we 1 juli terugreizen per XPT trein naar Melbourne om daar ons vliegtuig te pakken die 2 juli vertrekt. Maar goed dit reisschema komt nog.
In ieder geval is Australie nu geheel geboekt. Natuurlijk weten we dat we maar een heel klein beetje van Australie gezien hebben maar we hebben alles gezien en we zullen juist die dingen zien die wij graag willen zien (want 3 weken zijn erg kort. Je wilt genieten en niet van hot naar her rennen). Kijk dat grote stuk steen (Ayres Rock) is natuurlijk ook fantastisch om te zien maar tsja: die vervoerskosten daar naar toe zijn toch echt wel stukken duurder dus dat doen we dan gewoon niet.

Zo zagen we gisteren al dat we nog heel mooi aan het uitzoeken komen om van Auckland naar Queensland te komen (Nieuw Zeeland) .. Dit moet goedkoop want we willen daar (is ons voornemen) gaan Bungy Jumpen en ook bijv. van de Shotover Jet trip genieten.

Dus indien er iemand voor ons een tip heeft: stuur dan een mailtje naar: slagers@xs4all.nl

B.t.w. Kiwi Experience is niet zozeer een optie omdat deze overal langs verschillende plaatsen gaat en wij willen juist net weer eens wat anders: die dingen die wij zelf uitzoeken wat we willen zien. En dus op zich onafhankelijk zijn van een vaste route.

The Archibald FontainNadat we alles geregeld hadden hebben we een DayPass genomen van de monorail door Sydney en lekker en tour gemaakt langs alle bezienswaardigheden zoals bijv. Darling Harbour en bijv. de Archibald Fountain eigenlijk teveel gezien om maar op te noemen.

En dan vandaag .. de 21ste

Vroeg opstaan want de kamer werd ontsmet 🙂 de gehele 5e verdieping (we zitten in kamer 501) trouwens. Op weg naar ons dagje uit: Brug Beklimmen.
Filmcamera mee, fotocamera mee en een eindje lopen. Een goede training voor morgen, maar daar zal ik zo over vertellen. De Harbour Bridge beklimmen is erg leuk om te doen. TOP of COOL kun je wel stellen (het waait er erg hard).

En om 12.15 was het zover .. onze klim.. Eerst een introductievideo dan door naar en kamertje waar je en formulier moet invullen mbt als er wat gebeurd en verantwoordelijkheden etc. En op een pijpje blazen om te zien of je niet teveel alcohol hebt gehad.

Hierna door naar de kleedkamers waar je speciale kleding krijgt. Horloges, camera’s en wat al niet meer: allemaal in een kluisje want je mag niets meenemen de brug op. Veiligheidsredenen. Van daaruit krijg je duidelijk uitgelegd hoe het veiligheidssysteem werkt want je wordt vastgeketend aan een dikke ijzeren kabel die de gehele brug overloopt. Even ‘droogoefenen’ op een nagebouwd stuk brug met trap en veiligheidssysteem en toen op naar de brug voor een 2 uurs tocht.

Het uitzicht was geweldig. De haven supermooi om te zien. En de beklimming zelf is absoluut niet eng. The Opera House mooi om van zo’n hoogte te zien. Erik en ik vinden gewoon dat je dit gedaan moet hebben in Sydney 🙂 Dit was gewoon het geld waard.

Vandaag pizza gegeten bij Macchiato. Erg goed moet ik zeggen. Waar voor je geld. Nog geen 17 piek voor een uitstekende pizza. Daarna door naar George St. Waar we een enorme menigte voor de bioscoop zagen staan. ohhh well .. John Travolta komt langs voor de premiere van de film Swordfish hier in Sydney.

Morgen zo rond 07.00 AM opstaan want … We gaan naar de Blue Mountains. We hebben de de trip met de 3 uur wandeling gekozen omdat deze ver-uit de populairste is. Zie de website en je krijgt een idee wat wij denken te verwachten morgen. Want het is ongeveer onze brochure. Morgen ons verhaal over deze trip.

Groetjes uit een zonnig Sydney.

About Dennis