:: 19 juni 2001 dag 10 19.45 Sydney Aus. tijd — 11.45 NL. tijd


Sydney

WAUW


ScubarGisteren was een TOPdag. Ontzettend veel gezien de eerste dag in Sydney maar ook de nacht was zeer bijzonder. We zijn naar de SCUBAR geweest. De bar die in hetzelfde gebouw zit als waar wij zitten. De jeugdherberg bar zeg maar. Met vele verschillende mensen uit verschillende landen zitten te kletsen. Backpackers maar ook gewoon studenten uit Sydney die op een normale maandag zichzelf laten vollopen 🙂

Nu wil ik niet schrijven dat Melbourne helemaal niets was, maar de gezelligheid van Sydney heb ik niet gezien in Melbourne. Okay, natuurlijk was het weer in Melbourne niet je van het. Maar je krijgt nu zoveel verschillende indrukken dat elk ander ding wat je meemaakt je totale indruk van iets weer kan veranderen :-).

Dus Melbourne: erg leuke stad veel te zien en te doen maar Sydney is gewoon net iets beter …

En tsja .. als je na 10 dagen eens lekker naar een bar gaat ……

Zo rond een uur of 1 of wellicht was het eerder of was het later ben ik weer terug gegaan naar de kamer nadat ik wat gegeten had in een eettentje naast de bar. Erik heb ik lekker achtergelaten want die zat te kletsen met 2 meiden uit Noorwegen. Wat hij uitgespookt heeft weet ik niet maar elke keer als ik hem erna vraag dan zie ik een glimlach rond zijn lippen verschijnen en dan antwoord hij met: ‘Dat weet ik wel’ … Ik heb hem maar even verteld dat het mij niet uitmaakt of hij ‘thuis’ slaapt ja dan te nee, als tie me maar de volgende morgen even opbelt om te zeggen dat alles goed met hem is 🙂 (hij was dan ook erg erg laat terug).

Ikzelf werd wakker zo rond 11 uur. Ontbeten, wat gelezen in de Lonely Planet en daarna wat in het klad opgeschreven in mijn boekwerk. Ik schrijf meestal de herinneringen op zodat ik dan het wat makkelijker kan intikken op de computer (en dat lukte vandaag niet helemaal, want ik zit nu hetzelfde stuk tekst voor de 2e keer in te tikken omdat er wat mis ging met blogger 🙁 ).

Blue MountainsBlue MountainsVandaag de was gedaan en daarna bij het reisbureau van het YHA de trip naar de Blue Mountains geboekt. Daarna even zo rond kwart voor 7 ‘s morgens nederlandse tijd met Lilian gebeld (even bijkletsen) en daarna Erik zoeken. Die bleek ergens verstopt te slapen in de lounge. (Ja hij is erg brak vandaag .. 🙂 ) Ik heb hem maar even laten slapen want dat gaf mij mooi de gelegenheid om wat uit te zoeken.

We zijn namelijk van plan om volgende week maandag (25 juni) door te reizen naar Brisbane. Ook weer met de XPT Trein en ook deze treintrip van zo’n ongeveer 14 uur kost maar 55 AUD$ per persoon. (Dus waarom niet. 220 AUD$ voor 2 personen van Melbourne — Sydney — Brisbane en terug is geen geld).

Als het lukt dus 25 juni weg, 26 juni aankomst dan 4 dagen daar blijven en de 30ste weer terug naar Sydney. 1 dag jeugdherberg meepikken en dan doorreizen met de trein terug naar Melbourne om daar de Skybus te pakken naar het vliegveld. Want dan gaan we (2 juli) naar Nieuw Zeeland.

Handig het internet: binnen 5 minuten heb ik alles wat ik nodig heb om de trip van Brisbane naar Melbourne te plannen

Zaterdag 30 juni om 07.30 vertrekken uit Brisbane dan komen we om 21.51 aan in Sydney dan overnachten en dan vertrekken om 20.43 ‘s zondags naar Melbourne
waar we dan om 07.00 aankomen en dan dus met het vliegtuig ‘s middags meekunnen. TOP !

Maar dat doen we dus morgen en als alles goed gaat dan zal ik dat ook weer hier neerzetten 🙂
Inmiddels hebben we 4 dagen jeugdherberg in Auckland gereserveerd en bevestigd gekregen. Dus ook dat is voor elkaar.

Het weer in Sydney op dinsdag 19 juni 2001B.t.w het is heel leuk om reacties in het gastenboek te lezen en om SMSjes te ontvangen (zowel overdag als ‘s nachts :-))

Groeten uit een prachtig Sydney waar het 16 graden was vandaag.

About Dennis