:: Zondag 17 juni 2001 t/m 18 juni 2001 — Sydney 18 juni 18.25 Aus. tijd — 10.25 NL tijd

Hier ons verslag van zondag en maandag. Afgelopen zondag niet in staat geweest om te internetten omdat we ons klaar maakten om door te reizen naar Sydney.

Afgelopen zondag een dag van vroeg opstaan 08.30, ontbijten, lekker douchen en wat contact gezocht met Nederland, overal is er wel een telefoon die gebruikt kan worden om telefoontjes op te ontvangen, dus … daar werd gebruik van gemaakt :-). (kosten zijn vele malen minder en wij hoeven dan niet alles te betalen…).
Nadat we ons voor 10.0 AM uitgechecked hadden zijn we heel spannend lekker nog in de lounge gebleven voor een paar uur. Daarna met onze backpacks (elk zo’n dikke 13 kilo zwaar) op naar het station. Daarna hebben we onze bepakking laten inchecken voor de treinreis Melbourne — Sydney zodat we in iedergeval de rest van de namiddag wat bewegingsvrijheid hadden.. Op het station een gezonde sandwhich gegeten en Erik een overheerlijke hotdog (oja: wel een Red Delicious appel erbij) ..

Red RoosterEn omdat in nederland onze dietiste mee zit te lezen: Red Rooster was vandaag onze stopplaats voor wat te eten. Ik heb hier een heerlijke FLAYVA gegeten wat een soort mexicaanse pannekoek cq. wrapper is met daarin een soort zachte kipkorn met daarbij allerlei groenten met een sausje. Heerlijk. Erik hield het bij een soort van Kip Nuggets.

Eindelijk, eindelijk was het 19.45 en konden we voor maar AUD$ 55,00 per persoon met de trein naar Sydney. Economy class. Dit kan zo goedkoop omdat we een aantal dagen voordat we vertrokken reserveerden en omdat het een ‘2 Day Advance Reserve Purchase Winter Escape Fare’ is. 50% korting in totaal, want normaal is de treinreis AUD$ 110.

De treinreis op zichzelf was zeer goed te doen. Helaas hadden we 2 grieten naast ons zitten, die jankten, die tot een uur of 03.00AM kletsten en ook nog eens luid de walkman op mijn treinreis ietwat verpesten. Ik kreeg zo mijn slaap op dat moment niet echt te pakken.

onze jeugdherbergInmiddels zijn we overgesprongen naar 18 juni alwaar we om 06.35 AM aankomen op Sydney Central Station
Op nog geen 1 minuut lopen van het station, 1 straat oversteken ligt ons jeugdherberg waar we 7 nachten gereserveerd hebben. (dit hebben we in Melbourne gedaan).

Helaas konden we ons zo rond een uur of 07.00AM nog niet inchecken, maar pas om een uur of 12.00. Dus … Backpacks in de kluis en even de slaperige stad in. Nou niet voor lang want de klap (je kent hem wel, Klaas Vaak met de hamer ipv het zand) kwam op dat moment lekker aan (frisse buitenlucht). En voor 08.00 waren we weer terug de jeugdherberg, daar in de lounge de 3 a 4 uur slaap gepakt die we eigenlijk gemist hadden.

Om 12.00 hebben we onzelf ingechecked en we werden door een aardige gozer (spreekt nederlands of beter: hij doet een poging) geholpen. Daarna naar de kamer, opfrissen en wat eten.

Daarna lekker wat folders gepakt om zo wat ideeen op te doen en dan last but not least besloten om naar de Sydney Harbour Bridge te lopen (vanaf Central Station tot aan de brug is dit 40 minuten lopen).

Wat gaan we nu doen deze week in Sydney? (wat mij al een veel lekkerder gevoel geeft dan Mebourne b.t.w.)

dit gaan wij donderdag dus ook doen!!!Dinsdag: de Was +++ Woensdag: Stad verkennen +++ Donderdag: Beklimming Sydney Harbour bridge (Yep gereserveerd a AUD $ 125 pp. maar zoiets WIL je gewoon en MOET je gewoon gedaan hebben als je hier bent) +++ Vrijdag: met grote waarschijnlijkheid naar de Blue Mountains +++ zaterdag en of zondag wat andere leuke dingen zoals bijv. wellicht Bondi Beach en wat we dan in onze laatste week Australie doen dat zien we wel.
Bondi Beach
Gewoon lekker wat wij willen en wat in ons .. jawel .. budget ligt ..

Oja: we hebben het dak van ‘The Opera House’ al even aangeraakt (kort bezocht), nog geen 10 minuten lopen van de Harbour Bridge.

Cya!
Dennis

About Dennis