:: Zaterdag 16 juni 2001 — Melbourne 20.45 Aus. tijd — 12.45 NL Tijd

Eerst even een dikke kus aan Lilian die achter de schermen ook druk in de weer is met het bijhouden van de site. Wij zijn zelf niet echt in staat om bijvoorbeeld plaatjes toe te voegen aan de website, dus Lilian doet dit voor ons. Thanks schat !! xxx en heel veel suc6 vandaag met je examen!

De Rialto Towerhet uitzicht
Vandaag naar het hoogste gebouw van Melbourne geweest. De Rialto Tower. Ook wel het Observation Deck genoemd. 55 verdiepingen hoog waar je binnen 30 seconden naartoe gebracht wordt. Dit gebouw is het 15e gebouw in de wereld (qua hoogte). Van daaruit gelopen naar Crown Entertainment Center en Planet Hollywood waar we heerlijk gegeten hebben (sorry about that).

Uiteindelijk hier dan de ‘ratings’ voor Melbourne

Erik gaf een 8 en ikzelf gaf Melbourne een 7. Gewoonweg omdat Melbourne het net niet heeft in de winter :-). We hebben Melbourne goed gezien en bijna elke bezienswaardigheid waarvan wij vonden: hey dat vind je bijna ergens anders …dus gezien .. de rest hebben we min of meer links laten liggen. Uiteindelijk moet je keuzes maken .. en Australie is maar 3 weken onderdeel van onze 80 dagen trip ..

De stad zelf is erg schoon, een dikke pluim voor Melbourne. Want dit zou je 1-2-3 niet echt verwachten. Ook geinig is nu, als net gestopt roker, de verslaafden naar buiten zien te lopen om daar een filter sigaret op te steken (shag zoals bijv. Drum is verschrikkelijk duur hier AUD. $ 12.00 of zo).

Helaas kennen ze hier geen schoonheidscommissie voor gebouwen, want je komt bijna elke stijl wel tegen op een vierkante kilometer of nog kleiner. Van oude gebouwen (begin jaren 1900 tot zeer moderne Sky Flats kun je gewoon naast elkaar vinden. Opmerkelijk is ook de hoeveelheid kerken die je her en der in het centrum van Melbourne kunt zien en vinden. Erg apart zo tussen de hoge torenflats kan ik je vertellen :-).

Het transportsysteem, zoals bus, tram en trein hebben we niet echt gehad. Of het moet de Skybus zijn van Vliegveld naar Jeugdherberg of de trein zijn. De tram van Melbourne hebben we niet gehad (Erik vind dat we bikkels zijn en bikkels lopen gewoon dat kelere eind 🙂 ). Ons jeugdherberg was ook goed, alleen is er wel een gemis van een leuke kroeg ‘s avonds. Eten is ook erg goed te doen vanaf AUD $5.00 tot zover je wil gaan. Door de vele verschillende nationaliteiten hier heb je vele verschillende keukens waaruit je kan kiezen. Goed dus!

Al met al is Melbourne goed vertoeven zo voor een week zoals wij gedaan hebben.

Express Passenger TrainMorgen met de Countrylink XPT train naar Sydney XPT ? (Express Passenger Train). We vertrekken morgenavond 19.45 en komen iets voor half 7 aan in Sydney.

Kosten? voor 2 personen betalen we AUD $110.00 (dus 55 dollar voor een enkele reis). Mebourne — Sydney kun je vergelijken met Amsterdam — Lyon of zoiets.
Dus kosten voor deze economy seat treintrip zijn echt laag te noemen.

Dit was onze eerste week. Dank aan iedereen die in het gastenboek geschreven heeft of ons een leuke e-mailtje gestuurd heeft. Dit is voor ons heel leuk zo onderweg.

We zijn gauw weer online, maar nu eerst….. op naar Sydney !!!!!!!!!!

Cya!
Dennis & Erik.

About Dennis