:: Donderdag 14 juni 2001 — Melbourne 22.10 Aus. Tijd — 14.10 NL Tijd

Great Ocean Road Trip

Hier het verslag van de trip die we vandaag hebben gedaan. Een zeer mooie trip. In korte stijl door mij ingetikt, maar met zeer veel links zodat jullie zowel prive als onder werktijd weer een leuk uurtje of meer hebben om alles door te lezen en te bekijken.

Vandaag erg vroeg opgestaan … 07.00 uur. Nog steeds niet erg gewend aan de tijd. om 22.00 erin en om 01.30 weer klaarwakker .. erg vreemd allemaal

WestGate BridgeVan Melbourne over de WestGate Bridge langs Geelong door naar Torquay waar zich ‘Bells Beach’ bevindt. Bells Beach, yep daar speelt zich de film ‘Point Break’ zich af. Opmerking: geen enkele filmshot is hier opgenomen 🙁 nog sterker, nergens in Australie is er wat voor deze film geschoten. Alles is opgenomen in Oregon USA.

Direct na Bells Beach is het eigenlijke begin van De Great Ocean Road

Vanaf Torquay gaan we door naar Anglesea waar we rondom dit plaatsje wat leuke plekken langs de zee en de Great Ocean Road hebben bekeken. Dit gedeelte is zeer prachtig te nomen.

Op met de bus (we waren met 12 personen, inclusief een zeer goede gids) door naar Apollo Bay waar we onze luch hebben genuttigd. (Hier zijn ook enkele zeer mooie houten sculpturen te vinden. Ook hier weer: genieten van het uitzicht ..

Van Apollo Bay is het dan een klein stukje naar ‘Otway National Park’ Wij hebben maar een heel klein stukje hiervan meegepakt: het wandelen door een stuk regenwoud. En het regenwoud van Australie heeft een heel eigen historie op zich (bijna alles was x jaren geleden neergekapt voor de houtindustrie).

Twelve ApostlesVandaaruit door naar de beroemde Twelve Apostles .. gebruik de URL en dat zegt eigenlijk genoeg denk ik zo.

Bijna hadden we de Twelve Apostles niet gezien omdat het busje waarin we zaten bijna uit de weg vloog (ik zit hier alles lekker in te tikken dus er is n i e t s gebeurd 🙂 ).
Dit kwam door plostelinge gladheid door hagel. De gehele dag was het weer erg wisselvallig met veel regen (viel gelukkig vaak alleen als we in de bus zaten) en veel zon met veel erg veel wind.

Loch Ard GeorgeNadat we de Twelve Apostles gezien hadden nog even langs Loch Ard Gorge waar we ook naar beneden konden lopen voor een korte wandeling over het strand. Hierna op naar de ingestortte London Bridge natuurlijk heeft ook de London Bridge zijn of haar verhaal, maar helaas heb ik momenteel nog niet overal de tijd voor om er erg diep erop in te gaan. 🙂 maar links genoeg dacht ik zo …

Dit was het einde van de Great Ocean Road Trip. Via de A1 snelweg terug naar Melbourne alwaar we weer afgezet werden bij ons hotelletje waar we zondag vertrekken.

We hebben momenteel 1 fotorolletje vol, een dikke 30 minuten (minimaal) videotape (Dennis) en Erik 4 minuten …
En de rest: we doen het rustig aan en hebben nog niet echt buitensporige uitgaven gedaan. Of het moet de $504 AUD zijn voor de jeugdherberg (maar hey: 2 personen voor 7 dagen?? dat valt toch nog wel mee toch? … en thuis zegt er iemand: Dat is 1 maand Huur ..

Okay groeten vanuit een bewolkt, nat, droog, zonnig Melbourne

Dennis & Erik.

About Dennis