:: Dinsdag 12 juni 2001 — Melbourne 17.00 Aus. Tijd — 09.00 Ned NL Tijd

Gearriveerd in Melbourne en onze eerste volledige dag doorgebracht in Australie. Hieronder volgt een reisverslag van onze eerste dagen.

Zoals jullie al hebben kunnen lezen heeft Lilian gegevens over onze vlucht inmiddels op de website geplaatst. Super, want dat kunnen wij niet doen. Dus ook tussentijds kan de website geupdated worden als we extra informatie hebben.

:: Zondag Morgen

Gisteren (zaterdag) verjaardag van Lilian gehad die 11 juni (de dag dat wij geheel in het vliegtuig hebben doorgebracht) echt jarig is. Helemaal niet meegemaakt dus…
Om 07.30 opstaan en om 08.00 vertrekken naar Amersfoort om daar de auto achter te laten en verder te reizen met Lilian die ons zal wegbrengen naar Schiphol.
Het is rustig op de nederlandse wegen en we zijn dan ook zo rond een uur of half 10 op schiphol aanbeland. De auto wegzetten in de Parkeergarage (P2) en de incheckbalie van Singapore Airlines vinden. Daar aangekomen bleken de incheckbalies nog dicht. We zijn toen maar even een kop koffie gaan drinken.

Om 10.00 uur konden we ons inchecken. Een korte periode in de rij staan en nog geen 10 minuten later kon ik de tickets aan de baliemedewerkster overhandigen.
Zij de gegevens van de tickets overhandigen en een verdere vraag van haar was: Hebben jullie ook een VISUM?. Ik wist dat we een visum nodig hadden en ik wist ook dat de reisorganisatie dit heel makkelijk via het Electronic Travel Authority (ETA) systeem kon doen en ik vertelde dus tegen die leuke jonge dame dat dat geregeld zou moeten zijn. De medewerker van Singapore Airlines keek in het ETA systeem maar noppes nada njente nothing .. geen visa ingevoerd.. Dus reisorganisatie, niet meer eigenwijs zijn en in het vervolg TOCH luisteren naar een e-mail (want ik heb er 1 a 2 keer om gevraagd) en de visa invoeren. Want dat scheelt weer een loopje naar de ticketbalie alwaar de mensen van Singapore Airlines dit nog voor je kunnen doen.

Rond kwart voor elf afscheid genomen van Lilian en door de douane gelopen. De originele GATE was Gate G4, maar uiteindelijk vetrokken we met een lange vertraging (zie eerdere berichten) van gate G5 naar Singapore. (Vertrektijd 14.05)

Ik kan natuurlijk gaan schrijven dat ik op stoel 47H heb gezeten in het vliegtuig en dat de afstand Amsterdam naar Singapore 10524Km is en dat we er 12 uur en 1 minuut over gevlogen hebben met een Boeing 747-400 megatop maar dat zijn dan wel erg veel details en ik vraag me af of ik daar internet minuten aan moet spenderen 🙂

Het eten is uitstekend met Singapore Airlines en Erik was zeer onder de indruk van de stewardessen… Elk stoel zijn/haar eigen schermpje en we konden een aantal films zien alsmede het spelen van Nintendo computer spelletjes .. Gate E5 was de gate waar we in Singapore moesten zijn voor de vlucht naar Melbourne.

We vertrokken uit singapore, het is dan inmiddels al 11 juni tot grote spijt van Erik, want uiteindelijk leek het hem wel wat om daar een paar dagen te verblijven.
Aantal kilometers van Singapore naar Melbourne zit op zo’n 7500km. Aankomst 18.35 lokale tijd en verder geen vertraging.

Met de Skybus vertrokken we van het vliegveld naar de stad. Aan de chauffeur vroegen we ons of hij ons af kon zetten bij de Queensberry Hill YHA Dit kon helaas niet, maar bij een bepaalde afslag zette de chauffeur ons af (dit wordt ook aangegeven in Lonely Planet van Australie). waar we het laatste stukje naar de jeugdherberg liepen.

:: 12 juni Dinsdag 2001

Tot een uur of 10 uitgeslapen, zeer vreemd want in Nederland is het dan nog nacht. Maar ik moet zeggen ik kom erg goed door de Jet-Lag heen.. (geen last van dus).
Met rugzak en met een plattegrond van Melbourne op stap op zoek naar wat kleine bezienswaardigheden, maar nog meer naar het trein-station van Melbourne

Hier hebben we voor zondag 17 juni 19.45 een treinreis geboekt om naar Syndey te reizen. (aankomst 06.25)
En wat we daar gaan doen dat zien we wel. We hebben zo ongeveer 7 dagen geplanned voor Sydney maar het kunnen er ook meer worden (het plan is om van Sydney naar Canberra te gaan en vandaaruit op 30 juni of uiterlijk 1 juli weer terug in Melbourne te zijn voor de vlucht naar Auckland Nieuw Zeeland.

rond 17.00 waren we weer terug in ons jeugdherberg en nu zit ik weer wat te tikken op de computer. Ik durf niet te zeggen wanneer ik weer achter de PC kruip. 1 uurtje (wat ik er nu alweer op heb zitten) kost AUD 4.40 en we zullen denk ik niet elke dag veel meemaken (tis toch niet interessant te weten wanneer wij onze was doen of wel? 🙂

Heel veel groeten aan iedereen!

Cya!
From Melbourne

Dennis & Erik

About Dennis