Dennis & Lilian reizen door Egypte

Hurghada * Snorkelen

Dag 14 – Vrijdag 7 november 2003:

We hebben vannacht slecht geslapen. Heel veel last van muggen die om ons hoofd zoemden. Een paar keer wakker geweest om er een paar dood te meppen, maar er kwamen steeds weer andere voor terug. Vanmorgen kwam ik erachter dat er in de kledingkast heel veel muggen zaten. Toch maar proberen of we vandaag ergens een beetje muggengif op de kop kunnen tikken.

Om kwart over zeven komt er iemand op de deur kloppen om ons te wekken. Er is hier geen telefoon op de kamer, dus er is geen wake-up-call mogelijk. Om kwart voor acht zitten we aan het ontbijt. Er loopt een nestje “tijgertjes” rond die heel goed weten hoe ze moeten bedelen.

hurghada-tijger.jpg

Tegen half 9 worden we met een busje opgehaald. We moeten eerst langs een “loket” om flippers en snorkels te halen. Ik heb de flippers 3x moeten ruilen voordat ik goeie had en de duikbril met snorkel ook een keer of 3, en toen had ik nog geen goeie. Gelukkig was er aan boord een man die een zak reservespullen bij zich had, dus uiteindelijk had ik toch een goede uitrusting.

hurghada-snorkel.jpg

We stoppen op drie verschillende plaatsen bij het koraal daar kunnen we op elke plek ongeveer een uur snorkelen. Onder water zien we veel mooie vissen. Helaas is het koraal op de meeste plaatsen al behoorlijk beschadigd door de vele toeristen. Sommige sukkels gaan er gewoon met hun grote zwemvliezen bovenop staan. Die mensen hebben vast niet in de gaten hoe mooi het koraal zou zijn als zij niet zo dom waren.
Tussen de middag eten we aan boord. Er staat vis op het menu en die smaakt prima.

hurghada-vis.jpg

Rond vieren zijn we weer terug bij het Moon Valley Hotel. Daar roept Mariet ons allemaal bij elkaar om een wijziging in het reisschema met ons te bespreken.
Omdat onze reis twee dagen vroeger is begonnen zouden we op zaterdagmiddag in St. Catharina aankomen. Het klooster is ’s middags en op zondag gesloten, dus dat zouden we niet kunnen bezoeken. Omdat de groep dat toch wel jammer vindt, stelt Mariet voor om eerst drie dagen naar Dahab te gaan en daarna naar St. Catharina. Vanuit St. Catharina kunnen we dan doorreizen naar Cairo. Iedereen is het ermee eens. Zo kunnen we ook eerst nog een paar dagen luieren/uitrusten voordat we de berg op hoeven te klimmen.

hurghada-chinee.jpg

Op onze kamer heeft onze “magic douche” er zowaar zin in. Er komt zomaar lekker warm water uit.
Die avond eten we Chinees op een terrasje. Ons eten komt bij drie verschillende restaurantjes vandaan, want anderen willen hamburgers of iets van de grill.
Na het eten gaan we nog even winkelen met een paar dames. De heren gaan ondertussen poolen in het hotel. Gelukkig vind ik in een supermarktje een spuitbus met muggengif. En dat blijkt later op de kamer bijzonder goed te werken. Nog even de tassen weer inpakken en dan nog een nachtje samen in één bed slapen.

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment