Dennis & Lilian reizen door Egypte

Cairo * Egyptisch Museum * Khan al-Khalili

Dag 2 – Zondag 26 oktober 2003:

008.jpg

[audio:26-okt-03.mp3]

Om 8:30 uur worden we gewekt door een antieke telefoon die naast het bed staat. In het Nederlands wordt ons “Goeie morgen” gewenst. We ontbijten samen en vertrekken daarna te voet naar het Egyptisch Museum.

010.jpg

Het is er superdruk, chaotisch en zeer warm. Vandaag is de mummie van Ramses I weer teruggekeerd uit de VS. Er is veel ceremonie omheen en er wordt een persconferentie gehouden. De benedenverdieping is grotendeels afgesloten, in de rest van het museum zijn veel mooie dingen te zien.  

Alles is nogal rommelig opgesteld en door de drukte is het moeilijk om de collectie rustig te bekijken. We zijn niet meer in de mummiezaal gaan kijken omdat daar een lange rij stond en je er ook weer apart voor moest betalen. In de souvenirshop hebben we nog een Engelstalig boekje met foto’s en informatie over het museum gekocht.

012.jpg

Daarna hebben we geluncht met een broodje tonijn bij het Hilton-hotel aan de Nijl. Na de lunch zijn we samen met Gerard, Christel, Wilma en Christa in een taxi naar de Citadel gegaan. Helaas mochten we niet meer naar binnen omdat ze i.v.m. de ramadan om 15:00 uur ’s middags al dicht gingen. Dus hebben we ons door de taxi laten af zetten bij de Khan al-Khalili. Hier hebben we twee zonnehoedjes gekocht. Nu kunnen we morgen als twee echte toeristen naar de piramides.

014.jpg

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment