Dennis & Lilian reizen door Egypte

Apeldoorn – Cairo

Dag 1 –¬†Zaterdag 25 oktober 2003:

Om ongeveer half drie komen Dennis & Debora om ons naar het station in Apeldoorn te brengen. Daar kopen we kaartjes en wachten we tot de trein komt. De trein is vroeg en vertrekt precies op tijd richting Schiphol, waar we zonder vertraging aankomen. Op Schiphol eerst de tickets ophalen bij een mevrouw van Djoser die bij KLM-balie 15 staat. Nog even snel kopietjes laten maken en de declaratie voor de treinkaartjes op de post doen.

Tegen 17:00 uur zijn we weer terug bij balie 15 om in te checken. Het vliegtuig zit helemaal vol en het lukt niet om ons twee stoelen naast elkaar te geven. Na even zoeken in de computer lukt het wel om ons twee plaatsen in de zelfde rij te geven. Nog even een Quarterpounder eten bij de Mc Donalds en daarna naar de gate. Bij de gate zien we steeds meer mensen met een Djoserlabeltje aan hun bagage. Standaard vraag is dan: “15 of 21 dagen?”

002.jpg

In het vliegtuig kon ik van stoel ruilen met Femke die ook bij ons in de groep zit. Zij wil wel bij het raam zitten, zodat Dennis & ik toch naast elkaar kunnen zitten, ieder aan een kant van het gangpad.
Het vliegtuig is helemaal volgeboekt en het duurt dan ook even voordat iedereen zit. Ook moeten we nog even wachten voordat we mogen opstijgen. Gelukkig vliegen we sneller dan verwacht en komen we toch nog op het geplande tijdstip aan in Cairo.

005.jpg

Daar staat iemand met een Djoser-bordje op ons te wachten. Hij geeft ons een soort postzegel dat we in ons paspoort moeten plakken. Ook moeten we een kaartje inleveren. Bij de douane krijgen we een stempel op de “postzegel”. Dennis moet later nog een keer langs de douane om zijn videocamera in zijn paspoort te laten bijschrijven. Deze moet na de vakantie weer uitgeschreven worden, dit is om ervoor te zorgen dat we de camera onderweg niet verkopen.

006.jpg

Buiten staat er een busje op ons te wachten. De bagage gaat op het dak. Onderweg naar het hotel vertelt Mariet, onze reisleidster, e.e.a. over Egypte en over de reis. In het hotel krijgen we een welkomsdrankje (Karkadé) dat een beetje op ranja lijkt. We krijgen de kamerindeling door en horen dat we de volgende dag om 8:30 uur worden gewekt.

 007.jpg

Wij hebben kamer 30. We moeten nog even naar beneden om de kamersleutels op te halen en om de bagage aan te wijzen, zodat deze naar onze kamer gebracht kan worden. We zijn best moe en na een glaasje wijn, dat we uit het vliegtuig hebben meegenomen, vallen we al snel in slaap.

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment