Dennis & Lilian reizen door Egypte

Welkom!

Welkom op onze Egypte-website!

Op deze site kun je allerlei informatie vinden over de rondreis door Egypte die wij in het najaar van 2003 met Djoser-reizen hebben gemaakt.

Blader lekker door het weblog om ons reisverslag en diverse extra informatie te lezen. Je kunt ook de diverse categorieën aanklikken om alleen de informatie uit die categorie te lezen.

Verder vind je aan de linkerzijde onder het kopje Pagina’s nog diverse speciale pagina’s waaronder een pagina waarop de videofilm van onze reis is te zien en een pagina met een fotoalbum. Ook een kort verhaaltje over onszelf en meer informatie over de route en het programma kun je hier vinden.

De allerlaatste pagina is het Gastenboek. We zouden het leuk vinden als je een berichtje achterlaat in ons gastenboek en laat weten wat je van deze website vindt.

Dennis & Lilian

Apeldoorn – Cairo

Dag 1 – Zaterdag 25 oktober 2003:

Om ongeveer half drie komen Dennis & Debora om ons naar het station in Apeldoorn te brengen. Daar kopen we kaartjes en wachten we tot de trein komt. De trein is vroeg en vertrekt precies op tijd richting Schiphol, waar we zonder vertraging aankomen. Op Schiphol eerst de tickets ophalen bij een mevrouw van Djoser die bij KLM-balie 15 staat. Nog even snel kopietjes laten maken en de declaratie voor de treinkaartjes op de post doen.

Tegen 17:00 uur zijn we weer terug bij balie 15 om in te checken. Het vliegtuig zit helemaal vol en het lukt niet om ons twee stoelen naast elkaar te geven. Na even zoeken in de computer lukt het wel om ons twee plaatsen in de zelfde rij te geven. Nog even een Quarterpounder eten bij de Mc Donalds en daarna naar de gate. Bij de gate zien we steeds meer mensen met een Djoserlabeltje aan hun bagage. Standaard vraag is dan: “15 of 21 dagen?”

002.jpg

In het vliegtuig kon ik van stoel ruilen met Femke die ook bij ons in de groep zit. Zij wil wel bij het raam zitten, zodat Dennis & ik toch naast elkaar kunnen zitten, ieder aan een kant van het gangpad.
Het vliegtuig is helemaal volgeboekt en het duurt dan ook even voordat iedereen zit. Ook moeten we nog even wachten voordat we mogen opstijgen. Gelukkig vliegen we sneller dan verwacht en komen we toch nog op het geplande tijdstip aan in Cairo.

005.jpg

Daar staat iemand met een Djoser-bordje op ons te wachten. Hij geeft ons een soort postzegel dat we in ons paspoort moeten plakken. Ook moeten we een kaartje inleveren. Bij de douane krijgen we een stempel op de “postzegel”. Dennis moet later nog een keer langs de douane om zijn videocamera in zijn paspoort te laten bijschrijven. Deze moet na de vakantie weer uitgeschreven worden, dit is om ervoor te zorgen dat we de camera onderweg niet verkopen.

006.jpg

Buiten staat er een busje op ons te wachten. De bagage gaat op het dak. Onderweg naar het hotel vertelt Mariet, onze reisleidster, e.e.a. over Egypte en over de reis. In het hotel krijgen we een welkomsdrankje (Karkadé) dat een beetje op ranja lijkt. We krijgen de kamerindeling door en horen dat we de volgende dag om 8:30 uur worden gewekt.

 007.jpg

Wij hebben kamer 30. We moeten nog even naar beneden om de kamersleutels op te halen en om de bagage aan te wijzen, zodat deze naar onze kamer gebracht kan worden. We zijn best moe en na een glaasje wijn, dat we uit het vliegtuig hebben meegenomen, vallen we al snel in slaap.

Cairo * Egyptisch Museum * Khan al-Khalili

Dag 2 – Zondag 26 oktober 2003:

008.jpg

[audio:26-okt-03.mp3]

Om 8:30 uur worden we gewekt door een antieke telefoon die naast het bed staat. In het Nederlands wordt ons “Goeie morgen” gewenst. We ontbijten samen en vertrekken daarna te voet naar het Egyptisch Museum.

010.jpg

Het is er superdruk, chaotisch en zeer warm. Vandaag is de mummie van Ramses I weer teruggekeerd uit de VS. Er is veel ceremonie omheen en er wordt een persconferentie gehouden. De benedenverdieping is grotendeels afgesloten, in de rest van het museum zijn veel mooie dingen te zien.  

Alles is nogal rommelig opgesteld en door de drukte is het moeilijk om de collectie rustig te bekijken. We zijn niet meer in de mummiezaal gaan kijken omdat daar een lange rij stond en je er ook weer apart voor moest betalen. In de souvenirshop hebben we nog een Engelstalig boekje met foto’s en informatie over het museum gekocht.

012.jpg

Daarna hebben we geluncht met een broodje tonijn bij het Hilton-hotel aan de Nijl. Na de lunch zijn we samen met Gerard, Christel, Wilma en Christa in een taxi naar de Citadel gegaan. Helaas mochten we niet meer naar binnen omdat ze i.v.m. de ramadan om 15:00 uur ’s middags al dicht gingen. Dus hebben we ons door de taxi laten af zetten bij de Khan al-Khalili. Hier hebben we twee zonnehoedjes gekocht. Nu kunnen we morgen als twee echte toeristen naar de piramides.

014.jpg

Khan al-Khalili

De Khan al-Khalili is het oudste winkelcentrum ter wereld. Minstens vanaf de 14e eeuw hebben kooplui hier handel gedreven. In 1384 liet de emir al-Khalili hier een grote khan bouwen, een drie verdiepingen tellende herberg voor reizende kooplui en hun waren. Kopers bezochten de khan vanwege de goederen die de handelskaravanen meebrachten en het loven en bieden verbreidde zich over de omliggende straten. De khan van al-Khalili werd in de 16e eeuw afgebroken, maar tegen die tijd was het gebied het commerciële hart van de stad geworden. Naast de Khan al-Khalili ligt de Al-Husseinmoskee, die niet door toeristen bezocht kan worden.

009.jpg