Dennis & Lilian reizen door China

Route & Programma

Klik hier voor een vergroting

1 september 2007:

Vlucht van Amsterdam naar Beijing. We slapen in het vliegtuig.

2 t/m 6 september 2007:

chinese-muur.jpgWe komen 2 september rond 13.00 uur lokale tijd aan in Beijing waar we tot 6 september blijven. Op het programma staan o.a. een bezoek aan de Grote Muur, het Zomerpaleis, de Verboden Stad en een Acrobatenshow. Wat we nog meer gaan bekijken weten we nog niet.

nachttrein.jpg6 september 2007:

In de namiddag stappen we op de hardsleeper nachttrein naar Xi’an. Ik hoop maar dat we ook een beetje slaap krijgen.

7 t/m 9 september 2007:

We komen ’s morgens in Xi’an aan waar we o.a. het wereldberoemde terracotta leger, de Grote Gans pagode en een moslimwijk bezoeken. We kunnen evt. ook nog een fietstochtje maken over de brede stadsmuren.

9 september 2007:

We vertrekken ’s middags met de hardsleeper naar Chengdu, waar wij de volgende ochtend zullen aankomen.

panda.jpg9 t/m 12 september 2007:

In Chengdu zullen we o.a. een excursie maken naar een Pandareservaat en een kookcursus Sichuan style volgen.

In het oude centrum van de stad staat ook het Wenshu Klooster, het grootste en belangrijkste boeddhistische klooster van Chengdu, dat ouder is dan de boeddha zelf, en dateert uit de 10e eeuw v. Chr.

Ook kunnen we vanuit Chengdu een excursie maken naar grootste zittende Budha in de wereld in Leshan.

12 t/m 14 september 2007:

We vertrekken op 12 september ’s avonds met de nachttrein naar Panzhihua, waar wij een dagje kunnen uitrusten.

14 september 2007:

Vandaag reizen we met de bus verder richting Lijiang. Deze busreis is de meest spectaculaire van de reis. We rijden diepe dalen in, alleen om aan de andere kant weer even ver omhoog te klimmen, we volgen snelstromende rivieren en er zijn schitterende vergezichten vanaf bergtoppen. Deze schitterende tocht duurt met stops en lunch de hele dag.

14 t/m 17 september 2007:

We blijven drie nachten en twee dagen in Lijian waar we o.a. een concert van traditionele Naxi muziek bij zullen wonen.

jade-dragon-mountain.jpgRondom Lijiang liggen ook hoge bergtoppen zoals de Jade Dragon Snow Mountain die met zijn hoogte van 5.500 meter hoog boven de stad uittorent. Hier is ’s werelds hoogste kabelbaan die je in rap tempo naar 4500 meter brengt (Lijang ligt op 2400 m.) vanwaar je nog ca. 150 m. kunt klimmen naar een plateau met een waanzinnig uitzicht op de berg, de gletsjer en het benedenliggende dal. (Dat gaan we dus wel even doen!)

17 september 2007:

Vandaag staat er weer een mooie busreis op het programma van Lijiang naar Dali.

dali.jpg17 t/m 20 september 2007:

We blijven 3 nachten en 2 dagen in Dali waar we nog geen excursies op het programma hebben staan. Misschien gebruiken we deze dagen wel om een keer de was te doen, te zoeken naar een internetverbinding en om even bij te komen van de indrukken van de eerste twee weken.

20 t/m 21 september 2007:

stenen-woud.jpgVandaag rijden we met de bus van Dali naar het Stenen Woud, dat in de buurt van Kunming ligt. We slapen in het hotel bij het Stenen Woud dus we kunnen met een beetje mazzel ook het Stenen Woud bij maanlicht bewonderen.

21 september 2007:

Na een laatste ochtendbezoek aan het Stenen Woud gaan we met de bus naar Kunming waar we op het vliegtuig stappen naar Guilin. Daar vandaan is het nog ca. 2 uur rijden naar Yangshuo waar we de komende dagen zullen verblijven.

21 t/m 25 september 2007:

aalscholvervisser.jpgYangshuo ligt in het Karstgebergte aan de Li-rivier. Er staat o.a. een cruise over de Li river (incl. dinner en traditioneel vissen met Aalscholvers) op het programma. Daarnaast kunnen we ook facultatieve excursies naar de Longsheng rijstterrassen en een fietstocht platteland met boottocht door het karstlandschap & de Maanberg maken.

We hebben gelezen dat het ook mogelijk is om een ballonvlucht boven het Karstgebergte te maken met en hete luchtballon. Dat willen wij zeker ook proberen te regelen want onze ballonvlucht in Egypte is ons prima bevallen.

25 en 26 september 2007:

Op 25 september nemen we de nachttrein naar Guangzhou (Canton) waar wij de boot nemen naar Hong Kong.

hongkong.jpg26 t/m 28 september 2007:

We komen ’s avond aan in Hong Kong waar we twee nachten en één dag zullen verblijven.

28 & 29 september 2007:

We nemen ’s morgens de trein naar Guangzhou (1½ uur) waarna we nog tijd hebben om de stad in te gaan. Op 29 september vliegen we om 10.00 uur ’s morgens via Beijing weer terug naar Amsterdam waar we dezelfde avond rond half zeven zullen aankomen.

Tekst en foto’s zijn (gedeeltelijk) overgenomen van de website van Shoestring Reizen.

Geen reacties

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.