Dennis & Lilian reizen door China

Excursies

Hieronder vind je een overzicht van ter plaatse aangeboden excursies. De vermelde prijzen zijn gebaseerd op de deelname van minimaal 6 deelnemers. Entreegelden zijn exclusief (tenzij expliciet genoemd).
Excursie Prijs (€)
Beijing – excursie Grote Muur bij Mutianyu & Zomerpaleis (1 dag) *
Om de grote massa voor te zijn vertrekken we al vroeg in de ochtend met de bus naar de Grote muur bij Mutianyu. Aan het eind van de ochtend rijden we vervolgens in ongeveer twee uur naar het Zomerpaleis waar je je kan vergapen aan de marmeren boot of heerlijk rond kan dwalen door de schitterende tuinen.
€ 25
Beijing – hutongexcursie (rickshaw, lunch bij familie) & Bell Tower (1 dag)
Deze trip neemt je mee naar het oude Beijing ten noordwesten van de verboden stad. Je gaat lunchen in de hutong en sluit de halve dag af met een bezoek aan de bell tower.
€ 23
Beijing- Peking Eend diner
Geniet van de lokale specialiteit: een eend gerecht dat traditioneel met pannekoekjes groente en een sterke saus wordt gegeten.
€ 18
Beijing – Peking Opera (alleen kaartjes)
Dichtbij ons hotel in een oud en sfeervol theater wordt de traditionele Beijing Opera uitgevoerd.
€ 18
Beijing – acrobatenshow (alleen kaartjes) *
Op loopafstand van het hotel gaan we naar een klein theater waar je de kunst van de acrobatiek nog volop kan ervaren. Je zit dichtbij het podium waardoor je de extreme inspanning zeer goed kan zien, voelen, en horen.
€ 15
Xi’an – excursie Terracottaleger, Grote Gans pagode & moslimwijk *
Na aankomst in Xi-an ga je in de ochtend naar de kruiden en medicijnmarkt, waarna je na ruim een uur rijden oog in oog zal staan met het leger van keizer Qin. Op de terugweg rijd je via de Grote Gans pagode terug naar het hotel.
€ 15
Xi’an – Tang Dynastie show (alleen kaartjes)
Een spectaculaire show met traditionele dans, muziek en zang.
€ 16
Xi’an – traditionele dumpling-maaltijd in Dengfachang Restaurant
Geniet van de lokale specialiteit: een gevuld deeggerecht dat in allerlei variaties qua vorm en smaak samengesteld kan worden.
€ 15
Chengdu – excursie Leshan
Vandaag ga je met de bus de grootste zittende Budha in de wereld bekijken. Alleen de grote teen van dit beeld is al groot genoeg om er met de groep op te picknicken.
€ 17
Chengdu – excursie QingchengHoushan
Een dagtrip naar de heilige taoïstische berg ongeveer 65 km buiten Chengdu.
€ 17
Chengdu – excursie Pandareservaat & kookcursus Sichuan style (zelf opeten) *
Tijdens deze excursie van een halve dag bezoeken we het Panda breedingcentre iets buiten Chengdu.
€ 20
Lijiang – concert Naxi traditionele muziek *
De mensen achter dit orkest hebben ervoor gezorgd dat het geheel eigen geluid van de Naxi niet verloren is gegaan tijdens de culturele revolutie. Tussen de muziek door wordt tevens uitleg gegeven over de speciefieke Naxi-cultuur.
€ 14
Dali – boottocht Erhai meer (Wase, Xizhou dorp, Bai dorpen, lagere school, 4 uur)
Je maakt tijdens deze excursie kennis met de Bai cultuur. Indien mogelijk bezoeken we een lokale markt en zullen we een kijkje nemen in de prachtig gedecoreerde huizen die typisch voor deze streek zijn.
€ 25
Yangshuo – cruise over de Li rivier (incl. dinner en traditioneel vissen) *
Aan het eind van de middag ga je met een lokale boot de Li rivier op om een boottocht te maken door het adembenemende karstlandschap. Net voor de duisternis invalt gaan we dineren in Xingpin om daarna nogmaals de rivier op te gaan om het traditionele vissen met aalscholvers van dichtbij te bekijken.
€ 20
Yangshuo – fietstocht platteland, boottocht karstlandschap & Maanberg
Je gaat op de fiets naar de maanberg om vervolgens met een bamboevlot een tocht te maken over de Yulongrivier. Deze excursie is inclusief lunch, fietshuur, bamboevlot kaartjes, entree maanberg.
€ 18
Yangshuo – excursie Longsheng rijstterrassen € 20
Beijing – Kung Fu show (incl. transfers & entrees)
Tijdens deze spectaculaire show laten ze je de weg zien die een jonge monnik aflegt tot het moment dat hij zich een waardig Kung Fu meester mag noemen.
€ 20
Yangshuo – Sound & Light show
Deze show speelt zich buiten af met het karstgebergte als decor. Hij is geregisseerd door de man die ook de openingsceremonie van de Olympische spelen in Beijing zal regisseren.
€ 24

* de gemarkeerde excursies vallen binnen het excursiepakket
** gegevens van Shoestring – onder voorbehoud van wijzigingen

3 Comments

 1. Comment by daisy op dinsdag 1 februari 2011 om 16:44 uur

  Hoi,
  Ik heb een vraagje, ik zie dat jullie excursies aanbieden in beijing, alleen vanaf minimaal 6 personen. Deze zomer ga ik namelijk 3 weken met mijn vriend, dus we zijn met 2 personen. Bieden jullie hier eventueel ook excursies voor aan en hoe hoog liggen de kosten dan?

  mvg,
  Daisy

 2. Comment by MAURICE op dinsdag 4 oktober 2011 om 21:23 uur

  wij zijn in april 2012 in chengdu voor 4dagen
  is het mogelijk metr jullie excurties te boeken ,we zijn maar met 2
  wij gaan op eigen houtje naar china,niet met organisatie

  ingeval van wel gelieve jullie e-mail door te zenden

  dank op voorhand

  maurice
  belgie antwerpen

 3. Comment by Dennis & Lilian op zondag 9 oktober 2011 om 12:13 uur

  Maurice

  Zoals je kan zien en als je deze website goed leest, hebben Lilian en Dennis deze reis zelf gemaakt met een reisgezeldschap. Niet op eigen houtje. Wat hierboven aan excursies beschreven staat zijn de excursies die we aangeboden kregen tijdens de rondreis door China en waaruit we konden kiezen.

  Chengdu is prachting als het weer mooi is (wij hadden regen), verder is de stad groot en net zoals elke grote stad. De trip naar de Panda’s is leuk om te doen en je bent een dagdeel weg. Ook de Big Buddah is super ..
  en dan heb je ook nog de berg waar je naar toe kan die ook leuk is (daar zijn we niet naar toegeweest).

  Ik vind zelf 4 dagen erg lang maar als je aankomst en vertrek niet meerekent dan heb je 2 mooie dagen om naar de Buddah en de Panda’s te gaan.

  Hier op deze site kun je niet een excursie boeken, dat zal je dan locaal moeten doen (of je pakt gewoon de taxi en koopt een kaartje bij de entree).

  Let wel dat de trip naar de Buddah enige tijd kost met de taxi, dus mijn tip is om een taxi voor de gehele dag te regelen die je brengt en haalt.

Leave a comment