Dennis & Lilian reizen door China

Guangzhou -> Apeldoorn

Dag 29 – Zaterdag 29 september 2007:

Vandaag gaan we weer terug naar huis. We moeten ons al vroeg verzamelen in de lobby van het hotel. Om zes uur ’s morgens worden we door een bus opgehaad om naar de luchthaven van Guangzhou te gaan. Op de luchthaven moeten we onze tassen wegen. We komen goed uit met het gewicht, zelfs met het zware Mahjongspel veroorzaken we nog geen overgewicht.

We komen niet langs de tax-free shops omdat we in Beijing nog een overstap hebben. Op de luchthaven bestellen we een ontbijtje met verse jus d’orange en een sandwich. Tijdens de vlucht naar Beijing proberen we nog even onze ogen dicht te doen, want tijdens de vlucht naar Amsterdam kunnen we het beste wakker blijven om een Jetlag zoveel mogelijk te voorkomen.

Na ongeveer twee en een half uur vliegen komen we aan in Beijing waar we weer allemaal het vliegtuig uit moeten. We hebben bijna twee uur de tijd om taxfree inkopen te doen en iets te drinken. We kopen nog een mooie keramieken vaas en een paar Chanelproducten die we in US$ kunnen afrekenen. Door de lage dollarkoers was dit extra voordelig winkelen.

Dan begint de ruim tien uur durende vlucht van Beijing naar Amsterdam. Omdat we ’s avonds in Amsterdam aankomen willen we niet slapen tijdens de vlucht, we moeten immers thuis ook weer bijna gelijk naar bed. We vermaken ons met wat lezen, puzzelen, muziek luisteren en kletsen. Gelukkig zitten we samen met René bij de nooduitgang en hebben we dus lekker wat beenruimte. De tien uur duren best lang moet ik eerlijk zeggen. Deze lange vluchten doe ik liever ’s nachts moet ik eerlijk toegeven.

Rond half acht ’s avonds komen we aan op Schiphol. We pakken onze bagage van de band en nemen afscheid van enkele reisgenoten. In de trein terug naar Apeldoorn zitten we samen met René. De twee Friese zusjes zien we wel voorbij lopen op het perron maar zij gaan blijkbaar in een ander treinstel zitten. In Apeldoorn nemen we afscheid van René. Annamarie staat gelukkig al klaar op het station om ons op te halen.  Van het lange vliegen zijn mijn knieën en kuiten flink opgezet en het lopen gaat ook niet meer zo makkelijk. Vannacht maar lekker het voeteneind van het bed omhoog doen, dan zal het morgen wel weer beter zijn.

De vakantie zit er weer op. We hebben het SUPER gehad en kunnen deze reis aan iedereen aanraden.

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment