Dennis & Lilian reizen door China

Info: Qingping Market

qingping-diversen.jpg
Qingping Market – diverse gedroogde dieren

De Qingping Market (Qingping Shichang), tegenover Shamian, is een wereld op zich. Deze legendarische markt, een menagerie van Kantonees voedsel en medicinale ingrediënten is een Ark van Noach van exotische en bizarre zaken, zowel dood als levend: niets voor vegetariërs dus.

qingping-slangewijn.jpg
Slangenwijn 

De markt is verspreid over een doolhof van straatjes: u brengt er gemakkelijk met uitpuilende ogen een paar uurtjes door. Het begint onschuldig met het doordringende aroma van gedroogde kruiden, het hele alfabet aan Chinese medicijnen en paddestoelen. Al snel ziet u ook allerlei bakken en kooitjes met levende dieren, van schidpadden en slangen tot kikkers en felgekleurde krabben. Ook andere dierlijke producten zoals gedroogde pezen en ingewanden, zeepaardjes, gekko’s en aasvliegen ontbreken niet in het assortiment.

 qingping-tijgerklauw.jpg
Tijgerklauw

Net buiten de markt werd ons zelfs een tijgerklauw en een bewerkte tijgertand getoond die een verkoper voor ons uit een weekendtas toverde. Van kantonezen wordt gezegd dat ze alles eten dat vier poten heeft behalve een stoel en een tafel. Na bezoek aan enkele marktjes in China wil ik dit onderhand wel geloven.

Tekst: National Geographic reisgids China
Foto’s: Dennis & Lilian

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment