Dennis & Lilian reizen door China

Hong Kong -> Guangzhou * Qingping Market

Dag 28 – Vrijdag 28 september 2007:

Vanmorgen hebben we ontbeten in het YMCA-hotel. Het ontbijt in het hotel is goed en niet duur. Daarna tassen pakken en uitchecken en wachten op de bus die ons naar het Station brengt.

160km-uur.jpg

Op het station moeten we nog even wachten en drinken we een bakkie koffie bij Starbucks. Vandaag reizen we niet per langzame nachttrein maar met een snelle comfortabele trein die ons in ongeveer anderhalf uur naar Guangzhou brengt.

trein-hongkong-kanton.jpg

In het hotel brengen we onze bagage naar de kamer en frissen we ons even op. Daarna gaan we samen met Norbert en Mirjam naar een winkelcentrum. Het valt niet mee om een taxi te krijgen. Het lijkt wel of er meer mensen een taxi willen dan dat er taxi’s zijn. De taxi op de foto hieronder is wel vrij, maar daar hebben we weinig aan. Na een beetje ellebogenwerk lukt het toch om een taxi te pakken te krijgen.

 guangzhou-taxi.jpg

Vanuit het winkelcentrum lopen we naar de Qingping Market waar je van alles en nog wat kunt kopen en bekijken. Ook hiervandaan is het ongeveer onmogelijk om een taxi te krijgen. Daarom lopen we weer terug naar het winkelcentrum waar we op een terrasje iets drinken voordat wij weer een poging wagen om een taxi te bemachtigen. Inmiddels zijn we zo gehaaid dat we vrij snel in een taxi zitten op weg naar het hotel.

qingping-market.jpg

In het hotel even lekker douchen, aankleden en daarna voor de laatste keer de rugzakken inpakken. Morgen vertrekken we weer naar huis. Vanavond eten we met het grootste deel van de groep in het restaurantje bij het hotel. Het eten is niet super van kwaliteit maar we hebben het samen wel gezellig. Chen zingt nog een paar liedjes voor ons waarna de karaoke-machine aangaat. We zingen er vrolijk op los en zelfs het kerstliedje Silent Night ontbreekt niet in de collectie.

afscheidsetentje.jpg

Om een uur of tien houden wij het voor gezien. We rekenen af en geven Chen onze fooi. We kruipen lekker vroeg in bed want morgen wordt echt een lange en vermoeiende dag.

1 Comment(s)

 1. Comment by Judith op zaterdag 29 september 2007 om 16:07 uur

  Zo zeg…. deze week bijna niet achter min PC gezeten dus vanmiddag even de schade ingehaald.
  Inmiddels zijn jullie op de terugweg, ergens boven we wolken op weg naar huis.

  Welkom thuis zal ik dan maar zeggen en morgen bellen we wel even!
  bedankt voor jullie mooie reisverslag. Soms was ik gewoon even ook in China. Heb ervan genoten!

  groetjes Judith

Leave a comment