Dennis & Lilian reizen door China

Info: Bank of China Tower

In 1990 werd de 70 verdiepingen tellende, indrukwekkend vormgegeven Bank of China Tower opgericht met behulp van architect I.M. Pei. De tower steekt als een glinsterend kristal omhoog, heel uitdagend met zijn vernuft en scherpe lijnen. Hij is bestand tegen tyfoons die vier keer sterker zijn dan de vereisten voor aardbevingsbestendigheid in Los Angeles.

 bank-of-china.jpg

De beplanting aan weerszijden en in de lobby is een stilzwijgend gebaar naar China, maar gaat verloren in de moderniteit van het geheel. Wie de snellift naar de 47ste verdieping neemt heeft een schitterend vergezicht over Victoria Harbour.

Tekst: National Geographic reisgids China
Foto: Dennis & Lilian

Adres: 1 Garden Road
Metro: Central, Admiralty
Open: Maandag t/m vrijdag 8.00 – 18.00 uur
Toegang: gratis

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment