Dennis & Lilian reizen door China

Info: Victoria Peak

Victoria Peak op Hong Kong Island is de meest exclusieve woonwijk van Hong Kong. Het werd gekoloniseerd door het Britse establishment, dat de verstikkende zomerhitte beneden wilde ontvluchten.

uitzicht-victoriapeak-2.jpg

U komt hier het beste met de Peak Tram, een unieke tocht. De helling die dit treintje neemt zit tegen de 45 graden aan. Sinds de opening in 1888 is er nog nooit een ongeluk gebeurd. De tram rijdt van 7 uur ’s morgens tot middernacht, om de tien minuten. Een enkele reis duurt ongeveer acht minuten. Het eindstation van de Peak Tram ligt in Garden Road, (Metrostation Central).

 uitzicht-victoriapeak.jpg

De indrukwekkende maar uit de toom vallende Peak Tower, die in 1996 werd ontworpen door de Britse architect Terry Farell, doet ook dienst als bovenste tramstation. Dit glimmende gebouw herbergt allerlei attracties en shows. Verder zijn er galerijen om van het uitzicht te genieten, winkeltjes, barretjes en restaurants.

 peaktram.jpg

Het hoogste punt is niet de Peak Tower, maar ligt verder en u moet ernaartoe lopen. Los van het uitzicht is er echter weinig te zien.

Tekst: National Geographic reisgids China
Foto’s: Dennis & Lilian

Let tijdens de wandeling vanaf het benedenstation van de Tram naar Metrostation Central op het grote contrast tussen nieuwbouw en oudbouw zoals bijvoorbeeld de koloniale St. John’s Cathedral (gebouwd in 1847) naast een moderne wolkenkrabber.

st-johns-cathedral.jpg

Website: www.thepeak.com.hk

Peak Tram: Enkele reis HK$ 22 p.p. / retour HK$ 33 p.p.
Peak Tram & Sky Terras: Enkele reis HK$ 37 p.p. / retour HK$ 48 p.p.
Kinderen (3 – 11 jr) en 65-plussers krijgen korting (zie website).

Let op: Er kan een behoorlijk wachtrij staan bij de Peak Tram. Een wachttijd van een half uur of meer is geen uitzondering. Dit geldt zowel voor de heen- als de terugreis en vooral in de avonduren. Deze wachttijd is echter de moeite waard. Het uitzicht ’s avonds is erg mooi.

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment