Dennis & Lilian reizen door China

Yangshuo -> Hong Kong * Victoria Peak

Dag 26 – Woensdag 26 september 2007: 

Gisterenavond zijn we rond kwart voor tien met de nachttrein vertrokken van Guilin naar Guangzhou. In de trein trakteerde Chen ons op wijn een Mooncakes ter ere van het Moonfestival.

trein-moonfestival.jpg

Aangekomen in Guangzhou moesten we met de bus naar de haven (ca. 5 kwartier rijden). Omdat Chinezen op de één of andere manier niet snappen dat Europeanen iets meer bagage bij zich hebben dan Chinezen hadden ze bedacht dat we wel met twee groepen van 20 personen één bus konden delen. Dat zou ook best kunnen als er voldoende bagageruimte was. En die was er dus niet. Dat leverde enige onenigheid op met een andere Nederlandse Groep reizigers die op een nogal irritante manier probeerden om toch meer ruimte te krijgen. We kregen opmerkingen naar ons hoofd geslingerd als “Gooi die rotzooi even aan de kant dan kunnen wij daar zitten” en “Vroeger stonden jongeren nog op voor ouderen” etc. Een beetje een zielige vertoning. Als ze normaal zouden communiceren zou alles een stuk vriendelijker zijn gegaan.

victoriapeak.jpg

Nu zitten we op Victoria Peak op Hong Kong Island van het schitterende uitzicht te genieten met een lekkere cappucino van Pacific Coffee. Super al die hoge gebouwen met hun lampjes. Als het goed is is er vanavond om 20.00 uur een lichtshow te zien. Daarna gaan we weer met het trammetje (tandradbaantje) terug naar beneden om daar de metro terug naar ons hotel (YMCA) aan de andere kant van het water te pakken. Morgen nog een hele dag in Hong Kong. Overmorgen met de sneltrein naar Gangzhuo en de dag daarna vliegen we weer naar huis.

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment