Dennis & Lilian reizen door China

Yangshuo: Locale markt

Dag 25 – Dinsdag 25 september 2007: 

Vandaag is onze laatste dag in Yangshuo. Vanmorgen hebben we eerst lekker uitgeslapen waarna we alle bagage weer in onze rugzakken hebben gepropt. Dat viel niet mee met alle souveniers de we inmiddels hebben verzameld, maar het is weer gelukt.

yangshuo-platte-land.jpg

Daarna hebben we voor de laatste keer ontbeten bij Kelly’s. Na het ontbijt de bagage naar de lobby gebracht en uitgechecked. Voor 100 Yuan hebben we 2 scooters gehuurd om naar de markt in Fuli te gaan. Die markt hebben we nooit bereikt want we zijn drie keer verkeerd gereden en de bordjes lieten ons alleen Chineze tekens zien waar we dus niet echt veel aan hadden. Zelfs na ruim drie weken China kunnen we nog steeds geen Chinees lezen.

markt-yangshuo-2.jpg

Na een gezellig ritje over het platte land hebben we onze scooters maar weer ingeleverd en zijn we naar de lokale markt in Yangshuo gelopen. Ik had gehoord dat deze ook best een bezoekje waard was. Het was er erg druk omdat veel mensen inkopen deden voor het Moonfestival van vanavond. 

markt-yangshuo-1.jpg

Op de markt zagen we van alles. Veel klein vee, zoals kippen, eenden en vissen werden gewoon levend verkocht. Zo weet je zeker dat je voedsel vers is. Achterin de hallen werden er ook kippen, eenden, konijnen en honden ter plekke geslacht. Niet echt prettig om te zien, maar het schijnt er bij te horen in China.

yangshuo-regenbui.jpg

Vanmiddag hebben we vooral terrasjes gepakt om de dag door te brengen totdat we vanavond met de bus naar Guilin gaan om van daaruit de trein naar Gangzhuo en daarna met de boot naar Hong Kong. Aan het eind van de middag kregen we nog even te maken met een plensbui. We moesten snel van het overdekte terras naar binnen vluchten, want ondanks de luivel hielden we het op het terras niet droog.

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment