Dennis & Lilian reizen door China

Info: Moonhill

De Maanheuvel, die uit een andere wereld komt, ligt ongeveer een half uur fietsen naar het zuiden (via Pantao Lu) de stad uit. De tocht er naartoe langs de Li vanaf Yangshuo, is een droom.

li-rivier.jpg

Overal om u heen torenen de kalkstenen pieken omhoog, rivieren glinsteren en langs de weg staan kuddes waterbuffels loom te grazen. Als u aan de voet van de Maanheuvel bent aangekomen en de kuwen waterverkopers kwijt bent, is het nog een stevig half uur de tapen op naar de top. Hier staat de Maanboog die de heuvel zijn naam verleent. De echte top, nog vijf minuten verder omhoog, heeft adembenemende uitzichten. Vroeg in de ochtend of tegen de schemering is de beste tijd.

moonhill1.jpg

Bij de Maanheuvel staan gidsen te trappelen om u de Zwarte Boeddhagrotten, de Nieuwe Watergrotten en de Drakengrot te laten zien. In de grottenstelsels bevinden zich rivieren, watervallen en enorme onderaardse meren.

Tekst: National Geographic reisgids China
Foto’s: Dennis & Lilian

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment