Dennis & Lilian reizen door China

Info: Stenen Woud

stenen-woud-1.jpg 

Het kale kalkstenen karstgebergte, bekend als het Woud van Steen (Shilin), ligt 120 km ten zuidoosten van Kunming. De asgrijze stenen pilaren, honderden miljoenen jaren geleden verlaten door de zich terugtrekkende zee, staan als geologisch kreupelhout bij elkaar. De grillige vormen zijn het gevolg van extreme verwering.

stenen-woud-2.jpg

De tocht naar het woud is al even mooi als het landschap eromheen. Rond het Woud van Steen liggen her en der dorpjes die bevolkt worden door de plaatselijke minderheidsgroep, de Sani. Ze groepen ook samen bij de ingang en zullen u graag als gids begeleiden. De paden lopen langs kalkstenen pilaren, vijvers, paviljoens en pieken.

stenen-woud-3.jpg

Chinezen die hier komen vinden het verrukkelijk om allerlei gedaanten in de steenklompen te zien, een bezigheid waardoor veel formaties namen kregen zoals Boeddhasteen en Neushoorn die naar de maan kijkt. De vormen dienen als referentiepunten bij het verkennen van het gebied.

stenen-woud-4.jpg

Het woud is voor veel Chinezen de belangrijkste attractie van Yunnan. De meningen onder bezoekers zijn verdeeld: sommigen vinden het zonde van de tijd, terwijl anderen de lof zingen van een tocht naar het hart van het gebied. Wij horen in ieder geval bij de laatste groep.

stenen-woud-5.jpg

U kunt het beste laat op de dag komen, als de toeristen weg zijn en de schemering de sfeer verandert. De nacht kunt u doorbrengen in een van de hotels te plekke.

Tekst: National Geographic reisgids China.
Foto’s: Dennis & Lilian

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment