Dennis & Lilian reizen door China

Dali -> Stenen Woud (Kumning)

Dag 20 – Donderdag 20 september 2007:

yagudu-cafe-1.jpg

Eerst nog even lekker ontbijten aan Foreinger’s Street bij Yagudu Café, waar we gisteren ook al zo lekker hebben ontbeten met lekker versgeperst sap, roerei en een soort wentelteefjes.

yagudu-cafe-2.jpg

Na het ontbijt zijn we met de bus vanuit Dali vertrokken naar het Stenen Woud in de buurt van Kunming. Onderweg kreeg de bus nog pech en moest er een reparatie gedaan worden. Die tijd (ca. 40 minuten) hebben we maar gebruikt om te lunchen.

In het Stenen Woud hebben we ruim 2,5 uur rondgelopen tussen een schitterende verzameling stenen pieken. Gelukkig werd het aan het eind van de middag steeds rustiger en gingen de dagjestouristen naar huis zodat we het park bijna voor onszelf hadden.

bloem-stenenwoud.jpg

We hebben ons zelfs aan de klim naar Lotuspeak gewaagd. Dit was echt super eng. Hele smalle richeltjes en diepe afgronden. Ik heb nooit last van hoogtevrees gehad maar hier kreeg ik toch even de bibbers van. We moesten onze foto- en filmapparatuur zelfs opbergen in de rugzak om onze handen vrij te hebben zodat we ons konden vasthouden. Het is een mooi tochtje maar weet waar je aan begint!

lotuspeak.jpg

We overnachten vannacht in een hotel in het Stenen Woud, waar we ook voor 25 yuan p.p. een warme maaltijd konden gebruiken. De eetzaal deed allemaal een beetje communistisch aan maar het eten was prima. Het personeel spreekt ongeveer GEEN woord Engels, dus moet echt met handen en voeten duidelijk maken wat je wilt hebben. Op een tafel naast ons zagen we een gerecht dat ons wel lekker leek, dus dat hebben we maar even aangewezen. Enkele minuten later kregen we zelf ook een schaaltje met hetzelfde erin.

In de hotelkamer zagen we ook onze eerste kakkerlak. Gelukkig hebben we in de reisbeschrijving van Shoestring kunnen lezen dat kakkerlakken onschadelijk zijn en niet bijten. En het valt ons mee dat we pas op dag 20 onze eerste kakkerlak ontmoeten.

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment