Dennis & Lilian reizen door China

Info: Cangshan gebergte

 cloudytouristroad-graven.jpg

De omgeving van dali heeft duizelingwekkend natuurschoon en fascinerende tempels. Wie met de stoeltjeslift (Dali Cangshon passenger Ropeway) omhoog gaat naar de Zhonghe-tempel, op een heuvel even buiten Dali, heeft tijdens de ca. 20 minuten durende tocht een adembenemend uitzicht over het Erhai-meer. De kabelbaan scheert over naaldbomen en langs talloze Chinese graftomben. Hier en daar kabbelt een beekje onder u door.

cloudytouristroad-steen.jpg

De kabelbaan komt uit bij de ingang van de tempel die zowel taoïstische als boeddhistische trekken heeft. Vraag aan één van de bewakers de weg naar het voetpad (Cloudy Tourist Road) dat door de bergen richting de gondel-kabelbaan loopt. Dit moet waarschijnlijk met handen en voeten van deze Chinezen spreken alleen Chinees.

cloudytouristroad-uitzicht.jpg

Vanaf het pad heb je mooie vergezichten en onderweg kom je langs diverse grotere en kleinere watervallen. Geniet van de natuur en het uitzicht. Ongeveer halverwege het pad kom je langs de Seven Dragons Maiden Pond. Wees voorzichtig hier want de stenen kunnen erg glad zijn.

cloudytouristroad-waterval.jpg

Daar vandaan leidt het pad verder richting de gondellift (Dali Cangshan Gantong Tourist Ropeway) die je weer naar de bewoonde wereld brengt. Hiervandaan kun je je door een taxi of minibusje weer naar het centrum van Dali laten brengen.

cloudytouristroad-annemoon.jpg

Prijzen:

  • Tuktuk naar begin v.d. stoeltjeslift: ca. 10 Yuan per rit.
  • Entree natuurgebied: 30 Yuan p.p.
  • Stoeltjeslift omhoog: 30 Yuan p.p.
  • Gondellift naar beneden: 50 Yuan p.p.
  • Minibusje terug naar Dali: 40 Yuan per rit.

Tips:

  • Trek goed, stevige wandelschoenen aan, het pad is goed begaanbaar maar hier en daar ontbreekt een tegel of ligt er eentje los.
  • Neem voldoende drinken en iets te eten mee voor onder weg.
  • Smeer je in met een goed muggenwerend middel.
  • Neem de tijd voor de wandelingen want er is onderweg veel moois te zien.
  • Vergeet je fototoestel/videocamera niet!

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment