Dennis & Lilian reizen door China

Dali: Cloudy Tourist Road – Cangshan gebergte

Dag 18 – dinsdag 18 september 2007:

We zitten hier in een restaurantje (Café de Jack, 82 Bo’ai road, Dali Old City) aan een lekker Koud Grolschbiertje en patatjes met mayonaise & satésaus (die wel erg pittig is). We hebben zojuist een schaaltje Spaanse olijven besteld als aperatiefje. Even afwachten wat we dan krijgen.

cafedejack.jpg

Via gratis draadloos internet kunnen we even mooi op onze Paceblade de website weer een beetje bijwerken. Je moet toch wat verzinnen als er in het hotel geen internet is.

Vandaag hebben we een schitterende wandeling gemaakt van ruim tien kilometer door de bergen, langs kloven en watervalletjes. We zijn eerst naar de Oostpoort gelopen. Deze is zeker een beklimming waard en biedt een mooi uitzicht over de stad. 

 dali-stadspoort.jpg

Daarvandaan we met een Tuktuk naar het begin van de stoeltjeslift gereden. Deze ging over een mooi mooi oud Chinees kerkhof. Na tien km lopen over een goed begaanbaar pad (bovenaan de lift linksaf slaan) zijn we met de gondellift weer naar beneden gegaan. Daar hebben we voor 40 yuan een minibusje terug naar Dali genomen. Omdat er een Engels stel met ons mee wilde was dat maar 10 yuan p.p.

waterval.jpg

Het was een heerlijke dag en we hebben genoten van de schitterende natuur om ons heen en de mooie uitzichten over het meer. Zometeen weer lekker verder eten.

P.S.: We zullen Erik (Verbakel) de groeten doen.

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment