Dennis & Lilian reizen door China

Lijiang: Jade Dragon Snow Mountain * BBQ

Dag 16: Zondag 16 september 2007:

jade-mountain-small.jpg

Vandaag ging de wekker om 06.30 AM. Naar buiten kijken om te zien of er weinig tot geen wolken zouden zijn. We wilden immers naar de hoge berg, meer dan 4500 meter hoog. Het zag er goed uit en we maakten ons klaar om vanuit de stad met een busje (lijn 7) naar de berg te gaan. Net iets buiten de stad konden we nog snel even zuurstof kopen en een dikke jas huren. LET EROP dat je hier met de borg niet afgezet wordt want wij bleken achteraf met 100 Yuan opgelicht te zijn. Wel betaald maar niet op het bonnetje opgeschreven.

Het weer zag er nog steeds goed uit toen we wegreden maar hoe dichter we bij de berg (Jade Dragon Snow Mountain) kwamen des te bewolkter werd het.

Bij de entree moet je eerst flink betalen om de weg te mogen vervolgen. Als je aankomt met je taxibus stap je uit en moet je weer kaartjes kopen. Nu kaartjes om met een bus naar de kabelbaan te kunnen en een kaartje om met de kabelbaan omhoog te gaan. En dan heb ik nog 1 of 2 kaartjes vergeten te vermelden. En heb je dan de kaartjes: naar een ander hokje om daar het kaartje af te laten stempelen. Niet echt efficient.

Met de speciale bus verder omhoog en daarna konden we eindelijk met de kabelbaan (langste ter wereld) naar 4506 meter hoogte.

4506-meter.jpg

Helaas konden we niets zien. De berg had zich verstopt in een dichte bewolking en tot overmaat van pech hebben begon het ook nog een te regenen.

We hebben dus vandaag op de berg gestaan, maar verder dus weinig gezien. Ja, wolken en veel toeristen.

lijiang-bbq.jpg

Vanmiddag hebben we nog even door het stadje gelopen om een paar inkopen te doen voor de bustrip van morgen. Daarna hebben we de tassen weer ingepakt en hebben we gezellig met een groot deel van de groep in het hostel gebarbecued. Ze hadden erg hun best gedaan en het is ook leuk eten met uitzicht over het goed verlichte oude centrum.

lijiang-uitzicht-nacht.jpg

2 Comments

  1. Comment by Judith op zondag 16 september 2007 om 21:03 uur

    Ha luitjes….

    Dus jullie hebben eindelijk iets gevonden dat wel duur was…. een reis naar een berg zonder uitzicht. Ach ook excursies die minder zijn, zijn toch weer een ervaring.. (p.s. vandaag heeft visite weer een maaltje peren meegenomen..het gaat hard)

    Veel plezier maar weer. Ik mag morgen eerst werken en daarna naar school.

  2. Comment by Roel (amamus) op maandag 17 september 2007 om 9:28 uur

    Soms heb je gewoon simpel pech, maar het gevoel dat je hebt/krijgt op de berg is een ervaring (dat je niet zo maar kan verwoorden) dat telt.

Leave a comment