Dennis & Lilian reizen door China

Lijiang: Baisha * Zwartedrakenvijver * Naxishow

Dag 15 – Zaterdag 15 september 2007: 

Vanmorgen zijn we met een taxi naar het dorpje Baisha, ongeveer 10 km buiten Lijiang gereden. De tempel daar was inderdaad niet veel bijzonders (zoals ook al in de National Geographic was aangegeven). Het was er wel heel erg rustig, weinig touristen, dat was wel prettig.

drhobaisha.jpg

In het dorpje naast de tempel is het heerlijk slenteren langs souvenirwinkeltjes en theehuisjes. We zijn hier ook even op bezoek bij een van de meest bekende dokters ter wereld: dr. Ho in Baisha die in krantenkoppen “De kruidendokter van de Himalaya” wordt genoemd. Hij voelt even aan je en kan dan zeggen wat je mankeert. We hebben het maar bij een foto gelaten.

just-here.jpg

Just Here – Bar & Inn
Baisha Lijiang China
E-mail:
justhere99@gmail.com

Daarna hebben we een heerlijke sandwich gegeten bij “Just Here” waar we volledig in de watten werden gelegd. We hebben hier onze website laten zien en beloofd dat we een goede vermelding voor hun op de site zouden zetten als het eten lekker was, en dat was het.

Vanmiddag hebben we een bezoek gebracht aan het Park bij de Zwarte Draken Vijver. Als het helder weer is, maar dat was het helaas niet, heb je hier een mooi uitzicht op de Sneeuwberg van de Jaden Draak. Terwijl we op een bankje over de vijver heen keken zagen we opeens een IJsvogeltje zitten.

Vanavond zijn we naar de Traditionele Naxishow geweest wat wij echt een langdradig geheel vonden. In de groep waren er wel twee mannen die het mooi vonden. Een kwestie van smaak misschien?

1 Comment(s)

  1. Comment by jiang op zaterdag 1 december 2007 om 12:29 uur

    I am very glad after seen the “Just Here” in your website. welcome to Baisha old town again. If you really come here again, All food of “Just Here”bar are free special for you. good luck.

Leave a comment