Dennis & Lilian reizen door China

Chengdu: Wenshu Tempel * Renmin Park

Dag 12 – Woensdag 12 september 2007: 

Vanmorgen hebben we geen wekker gezet, maar toch waren we rond zeven uur wakker. We hebben eerst nog even een paar nieuwe foto’s op de site gezet, en daarna zijn we beneden in het hotel bij Tino Coffee gaan ontbijten. Hier hebben ze ook lekkere koffie en cappucino, maar niet zo lekker als bij King.

tino-coffee.jpg

Na het ontbijt hebben we onze tassen ingepakt en zijn we uitgecheckt rond 11 uur. We hebben een taxi gepakt naar de Wensu Tempel die nog volop in gebruik is. Vooral de tuin bij de tempel is mooi en rustgevend. Er is een vijver met roodwangschildpadjes en je kunt bij een klein ‘paviljoen’ de trap af naar beneden waar allemaal gedenkplaatjes voor overleden personen hangen en waar een gouden beeld staat (ik denk dat het een budha is, maar ik weet het niet zeker). Dit was erg mooi en indrukwekkend.

wenshuyuanstreet.jpg

Na het bezoek aan de tempel hebben we bij de Mac Donalds gelunched – vandaag is een Fast Food dag – waarna we naar Peoples Park zijn gegaan. Hier zijn veel theehuizen waar de lokale bevolking Majongh speelt en thee drinkt. Ook wordt er gezongen, muziek gemaakt en gedanst. Leuk om te zien allemaal.

renminpark.jpg

Rond half drie hebben we weer een taxi gepakt naar het hotel. Een taxiritje van 5 km/15 minuutjes kost net iets meer dan een Euro, lekker goedkoop dus. Bij het hotel hebben we boodschappen gedaan voor onderweg, waarna we in de lobby nog even via een draadloze verbinding de reacties hebben gelezen. Iedereen bedankt voor jullie leuke reacties op het weblog en in het gastenboek.

regen-scooters.jpg

Om half vijf hebben we nog even met een groepje wat begeten bij de KFC waarna we om kwart over vijf met de bus naar het station zijn gebracht. De trein had een beetje vertraging dus se moesten nog enige tijd wachten voordat we konden instappen. Gelukkig zaten we in de luxe wachtruimte waar we zelf gratis thee kregen tijdens het wachten. Uiteindelijk vertrok de trein toch nog wel redelijk op tijd.

trein-bord.jpg

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment