Dennis & Lilian reizen door China

Chengdu: Giant Budha (Leshan)

Dag 11 – Dinsdag 11 september 2007: 

Vanmorgen zijn we vroeg opgestaan. Na het ontbijt in het hotel, waar ze ook lekkere cappucino kunnen maken, zijn we om halfacht met een minibusje vertrokken naar Leshan.

Normaal zou dit ongeveer 2,5 uur rijden zijn, maar wij hebben er vier uur over gedaan. Dit kwam waarschijnlijk door de drukke ochtendspits en het slechte weer. We hebben onze opvouwparaplutjes hier in Chengdu en omgeving veelvuldig gebruikt.

regen-chengdu.jpg

Aangekomen in Leshan zien we dat de touristenbootjes  om de Budha vanaf het water te bewonderen niet varen i.v.m. het slechte weer. Daarom klimmen we direct de berg op om vanaf daar over het trappenpad langs de Budha weer naar beneden te klimmen richting rivieroever. Ik weet niet meer precies hoe groot de tempels van Abu Simbel zijn, maar deze Budha is volgens mij nog een stuk hoger.

budha.jpg

Na de lunch in Leshan rijden we weer terug naar ons hotel in Chengdu. Het is wederom spits in de stad en we doen er dan ook erg lang over om vanaf de rand v.d. stad bij het hotel te komen. De spits is één grote kluwe met verkeer waarbij niemand zoch aan enige verkeersregel lijkt te houden en kruispunten volledig geblokkeerd worden. Wonder boven wonder zijn de meeste auto’s onbeschadigd en zien we maar twee kleine botsingen.

Omdat het te laat is om met de taxi naar het centrum te rijden voor de fontein-show besluiten we om maar een keer makkelijk bij de KFC aan de overkant te eten. Morgen moeten we om 12.00 uur uitgechecked zijn en vertrekken we om 18.59 uur net de trein naar Penzhihua, waar weinig touristische attracties zijn. Wel schijnt er een thermaalbadencomplex te zijn, dus ik denk dat wij daar maar eens een lekker warm bad gaan nemen.

1 Comment(s)

  1. Comment by Judith op dinsdag 11 september 2007 om 22:15 uur

    En hebben jullie het recept gevraagd??? Zou het ook wel eens willen proeven….

    Tja praat me niet over files…. Vandaag duurde het drie kwartier voor ik in Rotterdam Zuid was… toen nog 15 minuten naar de snelweg en toen was ik met 15 minuten thuis…….. En dat alles dankzij het overwerken…

    Mar goed jullie hebben heerlijk vakantie en als je niet op de weg hoeft te letten kan een file ook best handig zijn… je ziet meer en kan ook nogeens leuke foto’s maken, toch?

Leave a comment