Dennis & Lilian reizen door China

Info: Reuze Panda Onderzoekscentrum

 panda-1.jpg

Het onderzoekscentrum voor de voortplanting van de reuzenpanda (Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding) ligt 11 km ten noorden van Chengdu. In dit onderzoekscentrum probeert men de Reuzenpanda voor uitsterven te behoeden.

 panda-2.jpg

De beschermde dieren bewegen zich vrij op een flink terrein met bamboe en bomen. Je kunt de panda’s zien vanaf de wandelpaden door het park. Ook kun je in het park een bezoekje brengen aan het Giant Panda Museum (dat eigenlijk maar heel klein en niet echt bijzonder is), de Panda Story Cinema (een film van ca. 15 minuten over de Panda’s en het onderzoek dat gedaan wordt in het park) en de Giant Panda Nurserie, waar je met een beetje geluk kleine baby-panda’s in de box of in de couveuse kunt zien.

 panda-3.jpg

Behalve de zwart-witte Reuzepanda heeft het park ook twee groepen Rode Panda’s. Je kunt het park het beste ’s morgens vroeg bezoeken (tussen 7.30 en 10.00 uur) omdat de panda’s dan eten krijgen en daardoor het meest actief zijn.

panda-4.jpg

Entreeprijs: ca. 40 Yuan p.p.
Websites: www.panda.org.cn of www.pandaphoto.com.cn

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment