Dennis & Lilian reizen door China

Info: Terra Cotta Leger

Keizer Qinshi Huangdi bracht China voor het eerst bij een onder de Qin dynastie (het Middelste Rijk). Qinshi Huangdi was de eerste, verschrikkelijke keizer, de motor achter de massale dood en onderdrukking van zijn landgenoten. Zijn korte maar strenge regeerperiode duurde van 221 tot 210 v. Chr. toen hij overleed.

terra-cotta-1.jpg

Onder deze keizer breidde China zijn territorium uit, wat de bouw van de Chinese Muur noodzakelijk maakte om de wraakzuchtige barbaren in het noorden op afstand te kunnen houden. Een ander buitensporig bouwproject was het ondergrondse mausoleum van het terracotta leger. Deze eeuwige keizerlijk garde die in de buitenste wal van het keizerlijke mausoleum (tijdens zijn leven) werd ingegraven, telt duizenden aardewerken soldaten die in drie grafkelders staan.

terra-cotta-2.jpg

Opmerkelijk genoeg was het bestaan van dit leger nergens opgetekend en dus verloren gegaan totdat een paar boeren die in in 1974 een put aan het graven waren, bij toeval op het ca. 2.000 jaar oude leger van terracotta soldaten (Bingma Yong) stuitten.

terra-cotta-3.jpg

De grootse soldaat is meer dan 1,80 meter lang. De soldaten waren allemaal uitgerust met (nog scherpe) bronzen wapens (zwaarden, speren, kruisbogen en handbogen) die allen zijn verwijderd en niet te zien zijn. De soldaten en paarden die uit gele klei werden gebakken werden daarna in levendige kleuren beschilderd. Hier is nog weinig van te zien omdat de beschilderingen bijna helemaal zijn vervaagd. Vrijwel alle soldaten zijn uniek en hebben ook unieke gezichtsuitdrukkingen. Ook zijn de verschillende bevolkingsgroepen van China in de soldaten terug te vinden.

terra-cotta-4.jpg

Het grootste leger staat in opgraving (hal) 1 waar 6.000 van de 8.000 soldaten en paarden staan. De gelederen staan naar het oosten gericht, met de rug naar het graf van de keizer. Wij zijn begonnen bij hal 3 en vervolgens via hal 2 naar hal 1 gelopen zodat we het mooiste tot het laatste bewaarden.

terra-cotta-6.jpg

Tekst: National Geographic China
Foto’s: Dennis & Lilian

Entreeprijs: 90 Yuan p.p.
Reistijd vanuit centrum Xian: ca. 5 kwartier – 1,5 uur

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment