Dennis & Lilian reizen door China

Info: Stadsmuur van Xian

De indrukwekkende verdedigingsmuren met een omtrek van 16 km zijn 12 meter hoog en onderaan 15 – 18 meter dik. Ze werden gebouwd door de stichter van de Ming-dynastie, Hong Wu. Elke zijde heeft op het belangrijkste punt een poort en een reeks uitkijktorens. De muur telt ca. 6.000 kantelen enĀ  heeft aan de buitenzijde een brede gracht.

stadsmuur-1.jpg

Vanaf de borstwering gezien straalt de muur een duurzame en ondoordringbaarheid uit. Hij is (en wordt nog steeds) gerestaureerd, zoals de meeste monumenten in China. De muren zijn niet hoog genoeg voor een mooi uitzicht over de stad maar doordat ze zo breed zijn is het wel leuk om een fietstocht over de muur te maken.

Tekst: National Geographic China
Foto’s: Dennis & Lilian

stadsmuur-2.jpg

Bij de Oostpoort kun je fietsen huren. Het is wel even zoeken naar de ingang. Loop vanuit het centrum (Bell Tower) via de Dong Dajie naar de Oostpoort. Hier moet je de weg oversteken naar het middengedeelte. Er is geen zebra of voetgangersoversteekplaats dus kijk goed uit. In het middenstukje kun je onder de poort door. Hier moet je kaartjes kopen om de muur op te mogen. Bovenop de muur kun je fietsen huren.

stadsmuur-3.jpg

Entree muur: 40 Yuan p.p.
Fietshuur: ca. 100 Yuan p.p. + borg (200 Yuan per transactie)

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment