Dennis & Lilian reizen door China

Info: Grote Moskee in Xi`an

 moskee-3.jpg

De moskee van Xi’an (Da Qingzhen Si) is een mix van traditioneel-Chinese en Islamitische cultuur. De bouw startte in 742 het eerste jaar van de Tianbao-periode van de Tang dynastie. Tijdens de Song, Yuan, Ming en Qing dynastiën werd de moskee verder uitgebreid tot een historisch architectonisch complex. Het terrein heeft heeft oppervlakte van 13.000 m² waarvan ca. 6.000 m² bebouwd is. De moskee is een sleutel in de nationale geschiedenis en wordt bescherm. De moskee wordt nog steeds door moslims gebruikt om hun religie uit te oefenen.

moskee-2.jpg

De moskee ligt in de islamitische buurt, het gebied ten noordwesten van de Klokkentoren (Bell Tower) en is ingericht volgens een handboek over Chinese tempels. De moskee heeft verscheidene binnenplaatsen. De gebedszaal die nog steed wordt gebruikt is verboden voor niet-moslims.

Prijs: niet duur, maar we weten niet meer precies hoe duur
Website: www.xaqzds.com

1 Comment(s)

  1. Comment by rob op dinsdag 1 juli 2008 om 20:19 uur

    hee die website he die er bij staat
    ik laat hem op en dan moet je op Engels klikken en dan doet hij niks meer wis je dat?

Leave a comment