Dennis & Lilian reizen door China

Xian: Moslimwijk * Fietsen op de Stadsmuur

Dag 7 – Vrijdag 7 september 2007: 

We zijn inmiddels aangekomen in ons hotel in Xi’an. Het was erg gezellig in de trein. Er was zelfs een Chinees die luid schreeuwend een complete verkoopshow van 10 minuten hield om knijpkatten (van die knijp-zaklampen) te proberen te verkopen. Precies om 22.00 uur ging het licht uit. We zijn toen maar in bed gekropen om te gaan slapen. Vanmorgen om 6.00 uur gingen de lampen weer aan en rond half acht kwamen we met slechts één uur vertraging aan Xi’an.

in_trein.jpg

Omdat de hotelkamers nog niet klaar waren zijn we met een groep naar de Moslimwijk gegaan waar we een bezoek hebben gebracht aan de grote moskee. Wat een verschil met de moskeën in Cairo en Turkije.

moskee.jpg 

Inmiddels hebben we lekkere trek gekregen, daarom kijken we in welk restaurant het een beetje druk is. We gaan het restaurantje (Jia San Soup Pau) in en bestellen twee potten thee en een stapel dumpling. We hebben veel bekijks van de Chinezen die zelfs met ons op de foto en de film willen. De rekening: 125 Yuan (= € 12,50) voor 10 personen.

 dumpling.jpg

We gaan maar eens kijken of we al op onze kamer terecht kunnen en spreken af om vanmiddag over de stadsmuur te gaan fietsen. Na een lekkere douche en schone kleren gaan we op pad om te gaan fietsen. Het valt niet mee om de ingang te vinden. Dennis belt maar even met Chen om uitleg te vragen. We moeten bij de Oostpoort zijn en daar vanuit het centrum door de middelste poort (eerst de straat oversteken zonder zebra of stoplicht) naar het midden van de muur te lopen. Daar kun je kaartjes kopen om de muur op te mogen. Boven gekomen kun je dan weer fietsen huren. I.v.m. een renovatie kunnen we niet helemaal rond fietsen, maar we hebben toch wel ca. 14 km gefietst naar de Westpoort aan de andere kant van de stad en weer terug.

muur-xian.jpg

Omdat het vanavond regent besluiten we om maar in het hotel te eten. Het eten is hier prima en ze snappen na enig aandringen zelfs dat we graag koud bier willen drinken. Nu moeten ze alleen nog leren om het bier elke keer aan te vullen anders hebben de mensen morgen geen koud bier meer.

1 Comment(s)

 1. Comment by Judith op vrijdag 7 september 2007 om 22:48 uur

  Zo zeg zomaar twee verslagjes van jullie. Sorry Lilian dat ik niet op de chat was, had poli en vergeet hem dan steeds uit te zetten. Overigens bij ons scheen de zon…….

  Ik lees dat jullie het erg naar jullie zin hebben. Het geld lijkt niet gauw op te raken en zelfs aan lichaamsbeweging wordt gedacht…..

  Heerlijk hoor en erg leuk om een beetje bij te blijven.
  Hopelijk hebben jullie morgen wat droger weer. Ik lees het wel

  Groetjes uit Huize Plexat!

Leave a comment