Dennis & Lilian reizen door China

Beijing: Pearlmarket * Nachttrein naar Xian

Dag 6 – Donderdag 6 september 2007:

We beginnen de dag met een ontbijtje bij de bakker. Na het ontbijt pakken we onze rugzakken weer in en leveren we de sleutel van de kamer in bij de receptie. Onze rugzakken krijgen een plaatsje achter de balie zodat we vanmiddag nog iets kunnen ondernemen op onze laatste dag in Beijing.

Eerst maar eens een bezoekje brengen aan het internetcafeetje op de binnenplaats van het hotel. Onze eerste keer internet op Chinees grondgebied. Dit is echt een piepklein kamertje met een stapelbed en 3 computers. In het bed ligt nog een vrouw te slapen. Maar als Dennis probeert om op een tweede computer ook even het internet te gebruiken blijkt dat ze toch wakker is. Dat mag dus niet. We zien dat de meelezers erg benieuwd zijn naar onze eerste indrukken dus snel een verhaaltje schrijven.

horloges.jpg

Om onze tijd een beetje door te komen gaan we maar eens kijken bij de Pearlmarket. Ook in dit winkelcentrum (want zo kun je het eigenlijk beter noemen) weer heel veel NEP. Na lang zoeken vinden we toch een horloge dat we mooi vinden en dat er niet zo heel erg nep uitziet. Voor 20 US$ kopen we daarom een Omega-horloge voor Dennis, zodat hij de rest van de vakantie op zijn linker pols de Nederlandse tijd en op zijn rechter pols de Chinese tijd kan aflezen. Dit is trouwens ook handig voor verkopers die een Lolex willen verkopen. Beide polsen zijn immers al bezet.

station-beijing.jpg

Om kwart over drie verzamelen we ons in de lobby voor het vertrek naar het station.  Daar aangekomen betalen we 5 Yuan per persoon om in de luxe wachtruimte te mogen wachten. Dit heeft als voordeel dat we ook als eerste de trein in mogen zodat wij onze spullen hebben opgeborgen voordat de overige reizigers in de trein stappen.

beijing-xian.jpg

Wij leggen met trein T231 in ca. 13 uur de 1.200 km tussen Beijing en Xian af. En ik moet eerlijk zeggen dat deze manier van reizen efficiënt is en ook best comfortabel. We maken gebruik van de hardsleeper. Dennis heeft het onderbed en ik het middenbed. Het enige minpuntje: Chen slaapt ook in onze coupe en hij snurkt!

5 Comments

 1. Comment by Roel (amamus) op donderdag 6 september 2007 om 9:19 uur

  Wat een coole reisverslag, de reis naar China is iets waar ik ook naar toe wilt gaan.

  Nog een goed en en fijne reis.

  Roel

 2. Comment by Judith op donderdag 6 september 2007 om 20:56 uur

  Ha reizigers…. Nou eindelijk eens even meegenieten van jullie avonturen. Ik kijk nu al uit naar de film.

  En het bewijs…..jullie op de chineze muur. Leuke foto!

  Succes met de treinreis en ik kijk alweer uit naar een volgend stukje verslag.

  Groetjes Judith

 3. Comment by Ilja op donderdag 6 september 2007 om 21:39 uur

  Fijn te lezen dat jullie het zo naar de zin hebben daar.

  veel succes met jullie treinreis, en tot gauw

  groetjes

 4. Comment by Mark op vrijdag 7 september 2007 om 11:36 uur

  Wat leuk allemaal zeg!

  het is ook fijn te lezen dat jullie het naar het zin hebben!

  ik blijf kijken, blijven jullie maar genieten!

  groetjes
  Mark

 5. Comment by Mischa op dinsdag 11 september 2007 om 8:49 uur

  Hee lieverds!

  Wat een superfoto van jullie, zo op de chinese muur! Hoop dat jullie nog niks onder de leden hebben gehad en dat alles super verloopt! Hier gaat alles zijn gangetje, je mist niks! Geniet lekker!

  Greetz,
  Mies

Leave a comment