Dennis & Lilian reizen door China

Beijing: Chinese Muur * Zomerpaleis * Schorpioen

Dag 4 – Dinsdag 4 september 2007:

Vandaag vroeg opstaan. Om 6.00 uur gaat de wekker al want we vertrekken om kwart voor zeven naar de Chinese Muur bij Mutianyu. Als we vroeg zijn is het er nog niet zo druk met toeristen. Dit is ongeveer 1,5 uur rijden van het hotel. Gelukkig adviseert Chen ons om de kabelbaan naar boven te nemen. Na een wandeling van anderhalf uur over de muur zijn we via een pad vol trappen (we hebben geen treden getelt maar het waren er heel veel) weer naar beneden gelopen.

img_7609.jpg 

Weer terug beneden zijn de souvenierkraampjes inmiddels bijna allemaal bevolkt en worden we aan alle kanten gevraagd of we toch echt geen souveniers willen kopen. Omdat we toch toeristen zijn hebben we allebei heel toeristisch een T-shirt gekocht met de tekst “I’ve climbed the Great Wall” erop (kosten 10 Yuan per stuk).
P.s. de T-shirts geven enorm af als je ze gaat wassen, dus was ze in het begin alleen apart van andere kleding!

olympisch_stadion.jpg

Na de terugreis naar Beijing lunchen we in een restaurant tegenover het in aanbouw zijnde nieuwe Olympische Stadion. Tijdens de lunch wordt er een show opgevoerd die we niet echt leuk vonden maar het eten was er lekker dus de show hebben we op de koop toe genomen.

zomerpaleis-2.jpg

In de middag hebben we het Zomerpaleis bezocht dat aan de rand van de stad ligt. Dit is een groot park met een handgegraven meer in het midden. 

zomerpaleis-1.jpg

’s Avonds zijn we naar de grote winkelstraat geweest waar we gefrituurde schorpioen hebben gegeten. Omdat deze zwaar gefrituurd zijn smaken ze onongeveer naar niks maar ze zijn wel knapperig!

schorpioen.jpg

Omdat je van zo’n stokje schorpioen niet echt vol raakt hebben we vervolgens iets gegeten in een ondergronds Foodcourt aan de grote winkelstraat. Het eten is hier echt spotgoedkoop en je kunt kiezen uit heel veel verschillende tentjes die verschillende soorten eten aanbieden. Uiteindelijk hebben we met 7 personen voor ca. 150 Yuan gegeten en gedronken.

Om de avond af te sluiten hebben we nog iets gedronken aan de Barstreet. Die is erg gezellig in Beijing en loopt langs het water.

Geen reacties

No comments yet.

Leave a comment